Katova dcera a Černá Madona přehled
Oliver Pötzsch
Katova dcera série
< 9. díl
Léta Páně 1681. Schongauský popravčí Jakob Kuisl se vydává s rodinou na zbožnou pouť do Altöttingu. V té době se ve slavném poutním místě setkávají urození hosté: rakouský císař Leopold I. a bavorský kurfiřt Max Emanuel chtějí tváří v tvář Černé Madoně založit „Svatou alianci“ a spojit se tak v boji proti Turkům. Záhy však dojde k vraždě a Kuisl vytuší, že kdosi chce spojenectví panovníků znemožnit. Společně s dcerou Magdalenou a zbytkem rodiny začíná pátrat po tajuplném vrahovi.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: 2024 , KalibrOriginální název:
Die Henkerstochter und die schwarze Madonna, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Katova dcera a Černá Madona. Přihlašte se a napište ho.
Na můj vkus je tu moc politiky, hlavně na začátku. Druhá půlka už jede téměř bez dechu.
Ale ten překlad! Spousta vět nemá český slovosled a děsně to trhá oči i uši.
Super vystavěný příběh, jak je u autora zvykem, ALE co ten příšerný překlad plný pražských výrazů, degradace celé série brožovaným vydáním a úplně jinou obálkou...toto se vydavateli moc nepovedlo :-(
Sluneční král, Ursulina a další knižní novinky (28. týden)
07.07.2024
Kniha Katova dcera a Černá Madona v seznamech
2011 | Katova dcera |
2022 | Hrobník |
2020 | Kejklíř: Životní příběh Johanna Georga Fausta |
2011 | Katova dcera a černý mnich |
2012 | Katova dcera a král žebráků |
V Altöttingu pod ochranou Černé Madony se má uzavřít spojenectví rakouského císaře Leopolda I. a bavorského kurfiřta Maxe Emanuela, který zangažuje "přítele" Petra, aby se stal jeho zvědem, a jako zástěrku povolá celou jeho rodinu v čele s otcem Simonem jako dvorním lékařem i s oběma sourozenci a dědečkem Jakobem, který je atakován záchvaty mrtvice. Urozené hlavy a jejich doprovod se stávají cílem útoků tajemného asasína, po němž pátrá i malá Sophia. Krušné chvilky zažije i vznětlivý Paul, kterého čekají galeje. Magdalena dělá vše, aby své dítě zachránila. Svou roli sehrají i francouzští mušketýři. Autor se se svými hrdiny v akcí nabitém detektivním příběhu opravdu nemaže.
Co je však na pováženou, je český překlad. Nevěřila jsem vlastním očím, když jsem si na straně 278 přečetla, že si Paul vzpomněl na nůž, který mu včera v AUTĚ přiložil ke krku Sven. O servírkách a barmankách v krčmě nemluvě.