Kniha, kterou posypal hvězdný prach přehled

Kniha, kterou posypal hvězdný prach
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518497/bmid_kniha-kterou-posypal-hvezdny-prach-649713dccf7da.jpg 4 138 138

Dobrodružný, napínavý i vtipný výlet do historie nakladatelského prostředí. Praha, 1874. Dva nakladatelští rivalové uzavírají sázku o to, kdo vydá úspěšnější knihu. Souboj Maxe Alfreda a Jonatana Bartoloměje je zprvu míněn s nadsázkou, ale postupně nabírá na důležitosti, až jsou oba pro své prvenství ochotní obětovat téměř cokoli – i střechu nad hlavou. Zápolení provází drobné podvůdky, pikle a tajnosti. Ve chvíli, kdy se Alfred rozhodne využít exklusivního letu balónem ke zviditelnění své „Knihy, kterou posypal hvězdný prach“, se však honba za výhrou mění v opravdové drama... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kniha, kterou posypal hvězdný prach. Přihlašte se a napište ho.

Dietwithstyle
17.08.2024 4 z 5

Příběh to byl zajímavý a velmi originálně napsaný. Líbí se mi styl autorky a velmi mě bavily její poznámky. Sice jsem uhodla tajemného autora knihy, ale samotný konec mě překvapil. A přesto jsme se to nejdůležitější nedozvěděli..

broskev28
05.06.2024 4 z 5

Já jsem se dobře bavila. Vůbec mě nerušily promluvy a vsuvky autorky, spíš naopak, obecně se mi líbil způsob vyprávění. Všechny postavy byly zajímavé, sympatické (snad až na Jeronýma) a překvapovaly mě, jen je mi líto, že jsem se nedozvěděla, jestli doktor Horák zachránil hromotluka a jeho Klem.
Ale hlavně mi připadal skvělý ten samotný nápad knihy, kterou posypal hvězdný prach – i když já jako knihovnice bych asi mohla „zavřít krám“ . . .

„Obě dámy četly. Tomu se nevyhnete, když si něco začnete s nakladatelem."

Jizi
15.05.2024 3 z 5

Je to takové hezké, vyprávěcí, nenáročné a vděčné: nic až tak hrozného se nikomu nestane, i když o nějaké to trápení není nouze, všechny volné konce jsou důsledně zavázané, aby snad čtenář nemusel namáhat ctěnou hlavu, tu a tam se jako hvězdný prach sypou archaismy a dobové zmínky, onde to trošku dře a mezery v rešerši knihu určitě mezi tituly sloužící jako příhodná učební pomůcka nezařadí, ale vlastně proč ne.
Taková vanilková zmrzlina.
Neurazí, nenadchne.

(A ten, kdo dělal korektury si zopakuje, že je to přece a jedině přece a nikdy přeci.)

Pasažér, Zmije a další knižní novinky (34. týden)

20.08.2023

Kniha Kniha, kterou posypal hvězdný prach v seznamech

Praha 19. století česká literatura nakladatelství a vydavatelství

Nora Eckhardtová