Knihovník přehled
Jiří Pešaut
Je práce v knihovně nudná? Ani náhodou. Před třiceti lety jsem pracoval v knihovně a prožil jsem zde překrásné období svého života. Svou „Prima sezónu“. V Knihovníkovi se do této doby vracím. Můžete se začíst do příběhů jednoho mladého knihovníka a jeho kolegyní, krásných a zajímavých knihovnic. Většina povídek se zakládá na pravdě, ale je to tak dávno, že už si ani nepamatuji, jak to tehdy vlastně všechno bylo. V každém případě máte před sebou knížku plnou pitoreskních postav, úsměvných povídek i povídek k zamyšlení.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Knihovník. Přihlašte se a napište ho.
Rychle přečteno. Některé povídky jsou dobré, ale jiné jsou o ničem, takže celkem dobrý průměr. Kniha je malá rozměry i počtem stran a čte se lehce, je proto dobrá na delší cestu vlakem nebo autobusem.
Docela příjemná povídková oddechovka. Dokážu si představit, že by mě kniha bavila více, pokud bych měl věkově blíže k hlavní postavě. A nebo naopak k autorovi a nostalgicky bych při čtení vzpomínal na svoji první milostná dobrodružství. Právě milostná dobrodružství mi v povídkách připadala taková přehnaná. Ale pro mě nejvíce zajímavé byly povídky o čtenářích nebo ostatní.
Kniha Knihovník v seznamech
v Mé knihovně | 4x |
2020 | Ten druhý |
2011 | Elena |
2014 | Rybolov v srdci |
2018 | Rybářské detektivky |
2019 | Mrazení |
Vzpomínky knihovníka, který prožil v knihovně hodně let a poznal spoustu žen. Ač to byly spolupracovnice nebo čtenářky. Zanechaly v jeho životě nevšední stopy a dotkly se jeho duše. Mezi mnoha ženami byla i pronásledovatelka, nepřístupná dívka a také spirituální kamarádka. Byl spovědníkem týrané spolupracovnice. A paní ředitelka měla s ním svatou trpělivost.
Nebyly to jen ženy, ale i zajímaví čtenáři.
Mě nejvíce zaujal čtenář herec Jiří Císler. Knihovník vedl dlouhé diskuze s panem Císlerem o knihách a veškerém dění v životě. Úplně jsem si představila hercův nezaměnitelný
hlas a samotného herce, jak hovoří s Jaromírem na různá témata.
Bylo to velmi milé čtení.