Kouzlo obsidiánu přehled
Petra Martišková
Tajemství obsidiánu série
Druhý díl české fantasy ze současné Prahy. Svět démonů a zaklínačů. Zakázaná láska, která začíná být pro oba nebezpečná. Starodávné proroctví, které se začíná naplňovat. Vzdorovat osudu se nedá… Anna se vzpamatovala ze šoku a konečně přijala fakt, že je součástí temného světa démonů a zaklínačů, o němž dosud neměla ani tušení. Zjišťuje, že do jejího světa patří také mágové a alchymisté, kteří ji mají chránit. Jenže to se zdá být téměř nemožné, zvláště když se objeví starodávné proroctví, které jak se zdá, má hodně co do činění právě s nově zasvěcenou Annou. Pomalu skládá jednotlivé díly skládačky, z nichž začíná být jasné, že k tomu, aby se proroctví naplnilo, budou potřebovat také démony… Damien už je unavený intrikami a nechutnými praktikami svého mocného otce – krále démonů. Jeho touha vymanit se z jeho područí a celý královský rod zlikvidovat, je každým dnem silnější. O to víc, když král nařídí Cedrikovi, aby Damienovi udělal posun a zapomněl tak na Annu. Dokáže vzdorovat mocnému kouzlu? Odpustí zradu svému příteli? A postaví se svému otci, aby ochránil svou lásku?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kouzlo obsidiánu. Přihlašte se a napište ho.
Na to, až se ke mně dostane druhý díl série, jsem se opravdu těšila. Druhý díl navazuje úplně do detailu na situaci, kde skončil první, takže si nemusíte nic domýšlet a upřímně i v paměti dolovat, když mezi čtením máte takovou mezeru, jako jsem měla já - skoro rok. Plus autorka některé zásadní pasáže nenásilně připomene. Ten, kdo to zná, tak nebude otrávený z opakování celých pasáží a kdo trochu tápe, tak si hned vzpomene.
Opět se dostáváme do svižného příběhu, který je plný akce, démonů, jejich lovců a všeho možného. Anna už se nějak popasovala s tím, že je tím, kým je, a začíná objevovat dosud utajený svět.
Romantická linka je zde opravdu jemná. Ve spoustě YA fantasy převezme nadvládu nad dějem, ale tady tomu tak není. Je to spíš ozvláštnění příběhu a sedlo mi to tam. Držela jsem jim palce.
Anna je trošku naivka, ale opět - mám načteno docela dost a bylo to prostě úměrné jejímu věku, žádná (pardon) blbka, jak někdy můžeme v tomto žánru vidět.
Konec knihy byl dost otevřený, ale zároveň toho i dost vysvětlil. Každopádně mít po ruce doma trojku, hned jdu na ni .
Celkově knihu moc doporučuji. Jsem spokojená. Autorka zkrátka umí!
První díl mě úplně nenadchl, ale druhým dílem jsem si spravila chuť. Anna mě sice chvílemi lehce svou nechápavostí vytáčela, ale zas se to dá asi pochopit. Láska s Damienem začíná nabírat obrátky a nové postavy tomu dodávají správný šmrnc. Co se Kiry týče, tak nějak jsem to očekávala i když ne úplně do slova. Největším překvapením pro mě byli Anniny rodiče. Rozhodně se hned jak to půjde pustím i do dalšího dílu.
Knižní novinky (8. týden)
20.02.2022
Kniha Kouzlo obsidiánu v seznamech
Praha magie proroctví pro dívky démoni romantika zaklínači pro dospívající mládež (young adult) zakázaná láska
2021 | Tajemství obsidiánu |
2018 | Léto na vodě |
2017 | Útěk za láskou |
2017 | Léto s frajerem |
2022 | Kouzlo obsidiánu |
#tajemstviobsidianu #kouzloobsidianu @petra_martiskova @cooboo_redakce
Knihy o zaklínačoch a démonoch. Prvá časť, Tajemství obsidiánu, ma pomaličky dostáva do príbehu. Spoznávame postavy, ich charatkery, ktoré musím povedať sú výborné. Autorka ich nepopisuje, ale zámerne im vkladá do úst takú konverzáciu, aby sme pochopili, čo sú zač. Žiadne zbytočné opisovanie, za to sa mi páči ako je do príbehu vsunutá história napr. Prahy, obsidiánu či alchymistov. V prvej časti sa toho až tak veľa nedozvieme a väčšina príbehu sa odohráva na škole, ktorá mi prišla ako skôr z Americkej krajiny. Prvá čast by mi tam sadla aj skôr ako Praha.
Za to druhá časť sadla do Prahy úplne presne. Pristavíme sa aj pri Orloji, o ktorom sa dozvedela naozaj veľmi veľa. Táto časť je akčnejšia a tam kde skončila prvá, v druhej pokračujeme plynulo. Kouzlo sa mi viac páčilo a už sme sa posunuli v príbehu, pribudli postave, ktoré som si obľúbila vďaka ich humoru a povahe.
Vyzdvihnem tiež, že aj keď je to fantasy, nie je preplnené magickými bytosťami, ale kniha je zameraná výlučne na zaklínačov a ich pomocníkov ako čarodejovia, alchymisti a démonov.
Mne sa táto séria dostala pod kožu a neviem sa dočkať tretej časti. Autorka má úžasný štýl aj dôvtip pre diálógy a tá romantická linka. Ách. Krása.
Ďakujem za štafetu @mama_nad_knihou
TO - 3 KO - 4
#fantasy #obsidian #demoni #zaklinac #laska #tajomstvo #stafetovyzavislak #stafeta