Krajina roztavených zvonů přehled
Jan Štifter
Dvě staletí příběhů. Povídková mozaika bouřlivé rodinné historie. Jak daleko sahá paměť jedné rodiny? Ve vyprávění sedmi mužů se odvíjí pohnutý příběh prorůstající dvěma staletími. Lékař v roce 1832 se připravuje na nejdůležitější životní zkoušku, když do Čech přichází dosud nepoznaná epidemie. Chlapec v roce 1955 pátrá po tom, co se v jeho rodině přihodilo na konci druhé světové války. Nejmladší generace se chce odpoutat od společenských konvencí a zařídit se po svém. Kniha jako rodokmen, slova jako most mezi generacemi. Vstupte na něj… a kráčejte opatrně.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krajina roztavených zvonů. Přihlašte se a napište ho.
Knihy Vyšehradu jsou vždy pro čtenáře lahodným požitkem! Nádherné zpracování, příjemný formát, krásné ilustrace a uvnitř poklad! Opět půvabným podáním přenesení do několika generací mého kraje a poznání, čím si procházely. Kniha ovšem vyžaduje čtenářovu plnou pozornost a mně něco uniklo, nevadí, ještě se k ní ráda vrátím.
Proradná kráska, Poslední sbohem a další knižní novinky (19. týden)
05.05.2024
Kniha Krajina roztavených zvonů v seznamech
v Mé knihovně | 84x |
2018 | Sběratel sněhu |
2022 | Paví hody |
2016 | Café Groll |
2020 | Světlo z Pauliny |
2014 | Kathy |
Můj oblíbený Budějčák, který si bravurně pohrává se slovy jako kouzelník s divákovou fantazií! Je radost číst cokoli od Jana Štiftera! Proto jsem se tolik těšila na tuto skvostnou povídkovou mozaiku, kde se setkáváme s vyprávěním rodinné historie napříč generacemi a staletími.
Sedm mužů postupně odhaluje svůj příběh a čtenář tak získává obrázek rodokmenu jedné rodiny. Ten začíná v roce 1832, kdy mladý lékař čelí dosud neznámé epidemii i lidskému strachu. Postupně putujeme s dalšími hrdiny staletími až do (ne)daleké budoucnosti.
Moc mě bavilo bádat v rodinné historii spolu s vypravěči, krásně mi v tom pomáhala se zorientovat i znázorněná ilustrace stromu života.
Kdo máte rádi poutavé vyprávění o normálních lidech a jejich každodenních starostech i radostech, a také se rádi pokocháte krásnou češtinou - moc tuto knihu doporučuji!
A proč jsou zvony roztavené? Přečtěte si sami!