Král Oidipús přehled

Král Oidipús
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/548165/bmid_kral-oidipus.jpg 4 684 684

Divadelní program Národního divadla obsahuje kromě textu hry také stati o dramatikovi, o hře, mytologických námětech či inscenační historii hry na českých jevištích.Národní divadlo Praha, autor: Sofoklés, režie: Jan Frič, premiéra: 5. 12. 2019.

Literatura světová Divadelní hry
Vydáno: , Národní divadlo (Praha)

Οἰδίπους Τύραννος, -429

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Král Oidipús. Přihlašte se a napište ho.

Asta2
včera 5 z 5

Krásné dílo, které je bez nadsázky jedno z nejdůležitějších dramat ve světové literatuře. Děj má rychlý spád, děj je jasný a přehledný. Určitě doporučuji.

felixrr
03.10.2024 4 z 5

Strhující, kratičká tragédie patřící k antickým klasikám. Rozhodně není špatná, ale Antigona je propracovanější a zanechala ve mně o dost větší dojem.

molknihomol
27.07.2024 5 z 5

Tragédii jsem přečetl téměř jedním dechem a dodnes ji považuji za jednu z nejlepších, kterou Sofoklés kdy napsal. Jeden z velkých plusů knihy je překlad, který knize dává autentičnost.

Bez obav, Démon lidství a dalších 1 990 eknih zdarma

15.03.2023

36 nových eknih zdarma ke stažení

25.08.2021

Proto nikdy netvrďte, že je šťastný člověk ten, kdo svůj konec nepoznal - nikdy, dokud nevíte, že z té cti a slávy své také šťastný konec vzal!

Kniha Král Oidipús v seznamech

v Přečtených1 180x