Krvavý Bill a viola přehled

Krvavý Bill a viola
https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92643/bmid_krvavy-bill-a-viola-lAF-92643.jpg 4 54 54

Krvavý Bill se vrací do prostředí mnohem drsnějšíhok než v jakém spatřil světlo světa. Na sklonku padesátých let jen těžko hledal atraktivní vzory. Mohl listovat zažloutlými Rodokapsy, ale vše ostatní záviselo jen na jeho fantazii. Unést dámu svých snů po vzoru banditů nebylo reálné, a tak se volba prostředků zdá poněkud udivující. Pistolník se snažil přilnout k hudbě, která se s třeskem pistolí nesnáší. Řešení přijala čtenářská obec s pochopením a knížka uspěla i v soutěži Haškovy Lipnice. Kritik se sice pozastavil nad tím, že cizoložný otec Krvavého Billa je příslušníkem dělnické třídy, jiný zase nazval knížku čítankou pro chuligány, ale celkové přijetí bylo vlídné. Jaké bude v době řádění nájemných vrahů a krvavých televizních pořadů, na to si musíme počkat.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krvavý Bill a viola. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Janizoun
27.07.2023 5 z 5

Moc ráda čtu starší a i téměř už zapomenuté knihy. Vyprávění o Bedřichovi - Billovi o jeho první lásce, jeho kamarádech, sestře Marcele... se mi moc líbilo. Příběh mě mockrát rozesmál a při čtení jsem se neovládla a vyprskla jsem smíchy v tramvaji, což se mi už dost dlouho nestalo. Miloslav Švandrlík prostě uměl krásně nejen psát, ale i pobavit.
Tato kniha je plná humoru. Je to kniha, která dokáže vyvolat vzpomínky na mládí starším ročníkům. U mě vyvolala touhu vyrazit po letech s krosnou na zádech na Posázaví a vidět zase naší zlatou řeku Sázavu.

n.ezn.amy
10.07.2023 4 z 5

Příběh o první velké lásce, která mění charakter lidí. Bedřich na svém prvním čundru na Sázavu potká svou Perlu Posázaví, do které se bezhlavě zamiluje a ze soustružníka a milovníka diskoték, se stává hráčem na violu. Ovšem cesty osudu jsou nevyzpytatelné a každá lež člověka doběhne ..... Krátký příběh o lásce psaný typickým humorem Miloslava Švandrlíka

"Pane jo" zalapal po dechu Franta. "Republika Mali hadr!"
"Správnej pařák!" souhlasil Jindra. "Popovický kozlíci do nás budou skákat jako klokani!"
Béďa neříkal nic, protože vydávání sil na komentování tak nesporné věci považoval za zpozdilost. Ale pak se stalo něco, do konce vzpružilo jeho smysly. Z chumlu lidí, rozcházejících se na všechny strany, se totiž vynořila Perla Posázaví.


Turlogh
16.12.2022 4 z 5

Velmi povedený humoristický příběh mistra Švandrlíka, věru stojí za přečtení. Howgh.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Krvavý Bill a viola v seznamech

v Přečtených76x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených4x
v Knihotéce73x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit2x