Ledová princezna přehled

Ledová princezna
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/238643/bmid_ledova-princezna-238643.jpg 4 1154 1154

V přímořském městečku Kjällbacka je nalezena ve vaně mrtvá žena. Smrt této krásné, bohaté a tajemstvím obklopené ženy zasáhne i její dávnou přítelkyni z dětství, spisovatelku Ericu Falckovou. Tragická smrt Alexandry je nejdříve označována za sebevraždu, záhy je však prokázáno, že šlo o vraždu. Erica proto pomáhá ve vyšetřování místnímu detektivovi Patriku Hedströmovi. Pátráním po pravdě v tajuplné minulosti Alexandry se odhalí skutečnosti, které měly raději zůstat zahaleny.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Motto

Isprinsessan, 2003

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ledová princezna. Přihlašte se a napište ho.

Chesterton
06.02.2025 audiokniha 3 z 5

"Co by tomu řekli lidi."
Ošidná věta, co tak často přináší bolest a utrpení.
Zbabělost.
Zapeklité nechutnosti v závěru jsem nechtěla číst... Bez potoků krve a přesto hodně smutný případ.
Zředěno a opentleno vztahovými peripetiemi nejen ústřední dvojice vyšetřovatelů.
Je to trochu nevyvážená kniha?
Extrémně závažné ústřední téma rozpracované nakonec celkem do detailu, ale sepsané až extrémně odlehčeným stylem místy s nádechem romantiky.
V audioknize podtrženo stylem četby Dany Černé, který mám ráda.
Do poloviny jsem si myslela, že Camillu Läckberg už nikdy více, ale teď už mám nachystaného Kameníka :o)
SPOJLER
Jsem ráda, že se snad dobře vyřešil případ domu po rodičích Eriky a Anny....
S výhradami mě to celkem nekomplikované psaní bavilo. A víte co, možná je ta jednoduchost předností
6/10

ciaram
14.01.2025 audiokniha 3.5 z 5

Doposloucháno. Paní Černá byla skvělou volbou, velmi příjemný hlas. Měla jsem ale problém rychle pobrat (poznat) změnu (přechod) k jiné postavě v rámci jedné kapitoly. Pro mě málo oddělené.
K ději. Příběh i zápletka se mi líbila, ale celkově mi postavy přišly takové šablonovité. Erika... no, této postavě asi budu chvíli přicházet na chuť. Byly chvíle, kdy jsem jí fandila, ale pak dorazily momenty, kdy byla absolutně nesympatická. Uvidíme, dám šanci ještě dalšímu dílu.

Candid
02.01.2025 audiokniha 3 z 5

(SPOILER) Posloucháno jako audiokniha. Nenáročná detektivka, ve které mi bohužel byla nesympatická hlavní postava - z mého pohledu povrchní Erika, zbytečně často řešící svůj vzhled a zbytečně se srovnávající s ostatními ženami. Sebestředná a pasivně agresivní ve vztahu k mladší sestře, o které tušila, že je obětí domácího násilí, přesto jediné na co se zmohla, byly už od začátku příběhu nevyžádané rady a uražené pokládání telefonu, což ve mně po přečtení zanechalo nepříjemnou pachuť.

Ocenění knihy (1)

2008 - Grand Prix de Littérature Policiere (Romans Etrangers)

Kniha Ledová princezna v seznamech

v Přečtených1 736x