Důvody pro manželství přehled
Stephanie Laurens (p)
Stydlivá slečna Lenore vede poklidný život na venkově, svědomitě se stará o otce, organizuje večírky svých bratrů a nic jí ke štěstí neschází. Rozhodně netouží po manželství. Případné nápadníky odrazuje svým nenápadným zevnějškem a nesmělým chováním. Švihácký vévoda Jason, neodolatelný vévoda z Eversleigh, vyhlášený proutník a muž velkého světa, prokoukne Lenořinu přetvářku, odhalí její krásu a začne jí věnovat nežádoucí pozornost. Potřebuje se totiž nutně oženit a má k tomu své důvody – k nimž ale láska rozhodně nepatří.... celý text
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2021 , HarperCollins PolskaOriginální název:
The Reasons For Marriage, 1995
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Důvody pro manželství. Přihlašte se a napište ho.
Až mě bolí, že musím dát této autorce tak nízké hodnocení, ale bohužel pro mě kniha neobstála. Jsem zvyklá na zajímavé příběhy plné akce a jiskření, které dokáže autorka tak krásně zachytit slovy, ale tato kniha nic z toho neměla. Unylé a nesympatické postavy, kterým chyběl šmrnc. Přespříliš rozvláčné a nezáživné vnitřní monology postav, které řeší stále jen jednu a tu samou věc pořád dokola, jsem musela přeskakovat, jak byly nudné.
Za mě je to doposud nejslabší dílo autorky, rozhodně jsem u ní zvyklá na mnohem vyšší úroveň.
Historická romance, která příjemně ukrátí čas a celkem potěší. Jak už tady zaznělo, na sérii Cynsterovi to sice nemá, ale nebylo to špatné, pokud preferujete tento žánr. Autorka opět až zbytečně často používá rozvláčné popisy a tentokrát chyběla i pořádná akce a napětí, na které jsem u autorky z předchozích knih zvyklá, ale jako oddechové čtení je to fajn.
Že ve vztazích občas vázne komunikace, to je jasná věc, ale v této knize to bylo jako v začarovaném kruhu. Ani jeden z hlavních hrdinů si nechtěl zadat, a proto své city tajili málem až do poslední chvíle. Občas díky tomu docházelo k až absurdním situacím, které mi připadaly dost přitažené za vlasy.
Ale jako celek hodnotím dílo kladně. Dostala jsem od něho přesně to, co jsem od něj očekávala - příjemný relax a možnost "vypnout".
Knižní novinky (37. týden)
12.09.2021
Kniha Důvody pro manželství v seznamech
historické romanceAutorovy další knížky
2004 | Nevinné potěšení |
2011 | Všechno o vášni |
2010 | Démon touhy |
2005 | Svůdcova přísaha |
2010 | Skotské nevěsty |
V anotaci se píše o stydlivé slečně Lenoře. Nedejte se zmást, Lenora nebyla vůbec stydlivá a Jasonovi je rovnocenou partnerkou. Od autorky už jsem četla spoustu knížek a samozřejmě daleko lepších. Ale po sérii příběhů ze součastnosti, kde se řešila spousta dramatických situací, jsem potřebovala takovou jednoduchou oddechovku. Než se zase vrhnu do dalších dramat.