Prokletí přehled

Prokletí
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/115059/bmid_prokleti-dGS-115059.jpg 4 505 505

Madison Spencer série

1. díl >

Tušíte, za co se můžete ocitnout v pekle? Vůbec nemusíte někoho podříznout nebo hodit v sudu do přehrady. Vsaďte se, že do pekla půjdete už za to, když si párkrát uprdnete v přeplněném výtahu. Když budete furt troubit v autě. A nebojte se – právníci nebo novináři tam jdou všichni, troubení netroubení. Dvanáctý román Chucka Palahniuka je váš průvodce peklem. Připravte se, černá limuzína čeká… Dvanáctiletá Madison končí v pekle prý kvůli předávkování marihuanou. Má plné zuby jak života, tak smrti. Sotva se zorientuje, zjistí, že je pomerně nepohodlné trčet v cele a škrábat si uhry na čele. Soused s modrým čírem, který údajně jen něco šlohnul v supermaketu, jí pomůže ven a spolu s dalšími zatracenci se vydají na cestu k pekelnému ústředí. Cestu přes Oceán promarněného spermatu či Řeku zvratků si fakt nechte vyprávět… Prokletí jsou typicky palahniukovská divoká jízda plná bizarností a úchylností.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Damned , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prokletí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (86)

Majto
07.06.2023 4 z 5

Súhlasím s názormi, že príbeh sa v tejto knihe viacmenej nenachádza a že skôr by prospela forma poviedok. Zábavné to bolo, o to pokoj, aj plné cynizmu a sarkazmu, len to ako celok nedržalo v jednom monolite ako iné Chuckove kúsky. Pokračovanie však stojí v poradovníku. Jeden slabší moment mi nezoberie chuť na ďalšie neotrelé zážitky, čo autor ponúka.

Cojekomupotom
19.02.2023 5 z 5

Klub rváčů je samozřejmě úžasný a doporučuji ho též, ale tohle... Možná to nemá nějak zvlášť převratné poselství, žádný extra nečekaný dějový zvrat se také nekoná, ale je to velmi zábavné (i pro lidi, kteří nikdy neviděli Snídaňový klub, jako já)! Ve třiadvaceti jsem to četl pořád dokola. Čas na opáčko, řekl bych.


Kopta
28.11.2021 2 z 5

Tak trochu prokletí. S Palahniukem podruhé, tentokrát v delší formě. Nicméně sláva to není. Je to tak trochu kombinace nějaké filozofie a beletrie, nicméně jedno z toho se postupně začíná ztrácet na úkor druhého a naopak, a pořád kola. Kniha to byla rychlá, ale asi to bylo i tím, že vnímat ji celou nebylo nic záživného. Spíše byla tak krátká, že svým nic mě nedokázala nijak zkazit chuť, kterou už teď má nakyslou a zhnilou chuť. Autorova vize toho, že by se dala šance dalčšímu dílu je asi úměrná samotné této knize. Alespoň vím, že není neomylný. Jako nikdo. Prostě za mě krok vedle, který mě až na nějaké mikro pasáže vůbec nezaujal. V doslovu se píše o knižním South Parku a to je opravdu trefné. V mé případfě občas vtip, občas nechápající utrpení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Prokletí v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených690x
ve Čtenářské výzvě62x
v Doporučených23x
v Knihotéce394x
v Chystám se číst144x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

americká literatura peklo

Autorovy další knížky

Chuck Palahniuk
americká, 1962
2005  88%Klub rváčů
2009  68%Snuff
2007  81%Strašidla
2010  81%Neviditelné nestvůry
2012  73%Prokletí