Ovidius přehled
David Wishart
Marcus Corvinus série
1. díl >
Děj vypráví mladý Marcus Corvinus, za nímž jednoho dne přijde jeho krásná klientka Rufia Perilla s prosbou, aby Marcus zařídil převoz ostatků jejího nevlastního otce, Ovidia, který byl dlouha léta ve vyhnanství, zpět do Říma. Přestože Corvinus věří, že úkol je snadný, úřady mu nechtějí vyhovět a dokonce se mu dostává varování. Marcus Corvinus je však rozhodnut zjistit, co stojí za Ovidiovým vyhnanstvím...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: 1997 , OldagOriginální název:
Ovid, 1991
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ovidius. Přihlašte se a napište ho.
Dobre, aj ked je treba aspon zakladnych znalosti o dejinach Rima a realiach, lebo sa v menach a osobach nenavratne stratite...a vycitka k prekladu, alebo stylu autora-myslim si, ze stari Rimania nepouzivali slova ako gentleman, fet a buzici..ale moezm sa mylit
Jen díky tomu, že mám o období vlády julsko-claudijské dynastie dost načteno, neztrácela jsem se v ději i postavách příliš často. Bavily mě sarkastické hlášky Marka Corvina, bavily mě různé spekulace o pozadí notoricky známých historických událostí a vlastně mě bavila i hra "hledej anachronismus", kterých je v knížce jako máku. Mnohem méně mě ovšem bavily překlepy, kterých je v knížce taky jako máku, ale za které autor absolutně nemůže.
Kniha Ovidius v seznamech
Řím starověký Řím historické detektivky
Po dočtení SPQR a Falca jsem se rozhodl pro další krimi sérii ze starého Říma. Bohužel tento 1. díl mě dost zklamal. Ta doba byla tvrdá, to ctila i Davisová, i když z kraje často klouzala do literatury pro ženy. V pojetí autora je ale ukecaná, neustále se diskutuje a diskutuje. Akce na dvou půlstránkách. To i Agatha Christie je akčnější. Zajímavých historických reálií minimum. Pokud za ně nepovažujete nekonečné diskuze o tom, jak to bylo s Varem. A to jak se v závěru zachovala ( i dle autora tvrdá) císařovna vdova je vysloveně nerealistické.