Seianus přehled

Seianus
https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/9837/bmid_seianus-R0n-9837.jpg 4 22 22

Marcus Corvinus série

Třetí kniha série Marcus Corvinus. Prazvláštní vzkaz ze záhrobí od zesnulé císařovny Livie představuje pro Marca Corvina v podstatě úlevu. Život v dobrovolném exilu je pro společenského Římana příliš nudný a šance pustit se do amatérského vyšetřování je pro něj neodolatelná - navzdory zřejmým rizikům.

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , Perseus

Sejanus, 2003

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Seianus. Přihlašte se a napište ho.

elizabeth_ba
21.12.2019 5 z 5

Jedná se o třetí příběh série o M. Valeriu Corvinovi, nikoliv o čtvrtý, ale tady pochybilo už nakladatelství. Zdejší vyšetřování, započaté z popudu již zesnulé císařovny Livie a některých senátorů, proběhlo totiž ještě před Pekařkou z Lýdie, jinak by Marcus a Perilla nemohli mít adoptivní dceru Marillu. Zatímco předchozí dva příběhy byly spíše detektivní, tento o Aeliu Seianovi je politický thriller. No a překladatel konečně pochopil, že ve starém Římě kdysi platil Zákon dvanácti desek, nikoliv stolů. A i jinak jsem s celou sérii moc a moc spokojená. Skoro bych řekla, že si chrochtám blahem... :-))

braunerova
01.05.2017 5 z 5

D.W. je skutečný znalec poměrů impéria na konci Tiberiovi vlády a jeho příběhy jsou hodně reálné. Pokud už máte o této době něco načteno, oceníte celou řadu vtipů na tehdejší společnost. Vadily mi jen hojně používaná slova "kámo" a "gauč".

"Byl příliš krásný den na přemýšlení a za sto let budeme stejně všichni mrtví, včetně Seiana, Vříďy a Agrippiny. K čertu se vším."

soukroma
06.01.2017 5 z 5

Knihy tohoto autora jsem začala shánět po přečtení obdivných komentářů k této sérii. Tato je moje první, a přes nekonečný proud jmen (vina na straně Říma) a výskyt překlepů a hrubek (vina vydavatele) se mi zamlouvá.
Je dobře, že se o Římu různých dob (byť nepříliš časově vzdálených) můžeme dočítat kromě této ještě ve dvou dalších dobře až skvěle psaných krimi sériích: SPQR (John Maddox Roberts) z doby po Sullovi a před Caesarem a Marcus Didius Falco (Lindsey Davisová) z doby vlády císaře Vespasiana (kolem roku 70. n.l.).
Tato Wishartova série skvěle vyplňuje dobu mezi: éru po božském Augustovi, tedy adoptivním synovi Caesara, Octavianovi.

Kniha Seianus v seznamech

starověký Řím Tiberius historické detektivky