Martin Juhás čili Československo (2015) | Databáze knih

Martin Juhás čili Československo přehled

Martin Juhás čili Československo
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/244126/bmid_martin-juhas-cili-ceskoslovensko-SRf-244126.jpg 3 25 25

Martin Juhás čili Československo je román o letmých vztazích Čechů, Slováků, komunistů, fašistů, nacistů, Němců a příslušníků dalších menšin v období mezi lety 1918 až 1948, jehož cílem není přispět k odčiňování vin či k lepší informovanosti o daném historickém úseku, nýbrž vzbudit čtenářův údiv, představit mu na základě reálných i fiktivních historických událostí smyšlený svět, který do nových rozměrů transformuje mimo jiné i již zmíněné historické události. Dobrodružný text o řekách, soutocích a plynutí, jakož i o stojatých vodách a jednom bahnitém rybníku se z velké části odehrává ve Strakonicích a na západoslovenské Kysuci.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Martin Juhás čili Československo. Přihlašte se a napište ho.

Dunkelhell
02.03.2020 2 z 5

Pan Zábranský, pokud čte zdejší recenze, mě mít rád nebude. Co to je zase za pseudointelektuální exhibici? Začal jsem číst v dobré víře, že se něco zajímavého dozvím a ejhle - tumáš čerte kropáč - opět nějaká autorova onanie. Dám 2 hvězdy, za to, že je to tak tlustý. :-)

KrystofJuzko
07.07.2018 5 z 5

Román Davida Zábranského je pozoruhodný a neobvyklý nejen svým rozsahem, propracovaností i neobvyklým přístupem, ale přečíst a pochopit ho může spíše trpělivý čtenář, schopný orientovat se ve složitém textu, ochotný přistoupit na autorovu hru a pochopit jeho styl humoru. Pak se mu tato kniha bude líbit.

DiskretniBarman
13.03.2018 3 z 5

Zvládl jsem dočíst jen první část a pak jsem se přes veškerou snahu už nedokázal přinutit k tomu, abych ve čtení zbylých tří čtvrtin pokračoval. Byla tam i zajímavá místa, ale negativa z mého pohledu převážila: příliš mnoho postav, ve kterých jsem se ztrácel a nedokázal si k nim vytvořit nějaký vztah (a třeba titulní hrdina v první čtvrtině ani ještě téměř nevstoupil do děje), až příliš křečovitá snaha o prvky magického realismu (který mám jinak rád), který ale moc nefungoval, a hlavně jakási negativní až zlá energie, která z celého textu plynula (vím, že to zní legračně ezotericky, ale nevím, jak jinak ten pocit z knihy popsat).

Othello, Dáma s Kaméliemi a dalších 40 nově přidaných eknih zdarma

24.04.2022