Matčino pokání přehled
Edith Wharton
Má matka právo na lásku dítěte, které jako tříleté před dvaceti lety opustila? Tehdy unikla z nesnesitelného manželství, její další život však nebyl bezúhonný. A když se její dávný milenec najednou objeví po boku její dcery, nedokáže se s tím smířit.
Literatura světová Romány
Vydáno: 1994 , Český spisovatelOriginální název:
The Mother's Recompense, 1925
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Matčino pokání. Přihlašte se a napište ho.
![kejty91 kejty91](https://www.databazeknih.cz/img/users/45_/45908/m_45908-MjA.jpg?v=1500230110)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Čtení to bylo fajn. Kniha je útlá, asi o 190 stránkách, na kterých hlavní postava popisuje jen a jen sebe a své pocity. V půlce knihy jsem měla chuť ji uškrtit. Na konci to nebylo jinak. To všechno, co zbabrala, to mi dalo zabrat asi jako jí ale z jiného pohledu.
Dnešními výrazy bych ji řekla, že je fakt marná.
![kadgam kadgam](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/12526/kadgam-lrC.jpg?v=1578924537)
Iné časy, iné mravy.
Kniha začína na Fancúzskej riviére, kde žije komunita amerických expatriantov.
Matkine pokánie rozpráva príbeh Kate Clephantovej a jej neochotnéhu návratu do New Yorku a jeho spoločnosti po 20 ročnom exile. Kate opustila manžela a 3 ročné dieťa pretože manželský život ju príliš zväzoval.
Po smrti manžela a neskôr jeho matky, dospelá dcéra pozvala matku späť. Konflikt nastáva znovu, keď sa dcéra rozhodne vydať za majora Chris Fenna, vojnového veterána, spoločenského oportunistu a diletanta. Kate, ktorá ho poznala počas svojho života v Európe a stále ho miluje, sa obáva, že jej dcéra zažije rovnaké sklamanie ako ona.
Kniha Matčino pokání v seznamech
v Mé knihovně | 14x |
americká literaturaAutorovy další knížky
1994 | ![]() |
1995 | ![]() |
2013 | ![]() |
1928 | ![]() |
1948 | ![]() |
Moc ukecaný za mě kniha nic moc