Meč Přísahy přehled
Brandon Sanderson
Archiv Bouřné záře série
Lidstvo se ocitlo ve smrtelném nebezpečí před novou Spouští spojenou s návratem Pustonošů. Urithiru, město ve věži uprostřed skal, které poskytlo lidem útočiště před nevyzpytatelnou věčnou bouří, která se teď kříží s již dříve ničivými velebouřemi a narušila veškeré zákonitosti klimatu, v sobě samo skrývá spoustu tajemství a nástrah. Aby Urithiru umožnilo lidem víc než jen holé přežití, Šalán, Navani a jejich badatelé usilovně pracují na odhalení fabriálů, bez nichž město nemůže fungovat. Brzy ale začínají tušit, že ani odvěké útočiště Rytířského Paprsku jim nezajistí bezpečí, protože v jeho hlubinách číhá neznámá temná síla. Proti Dalinarovi a jeho snaze zachránit Rošár stojí široká fronta soupeřů: nové bouře, Pustonoši se svou elitou Žhnoucích, nevyzpytatelné vrtochy nepřátelských sprenů odvěkého boha zla, ale i rošárští panovníci a Dalinarova vlastní minulost.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2019 , TalpressOriginální název:
Oathbringer, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Meč Přísahy. Přihlašte se a napište ho.
Brandona Sandersona mám ráda. Jeho představivost, promyšlenost a styl psaní. Každopádně musím souhlasit s ostatními komentáři, že se v tomto díle pokoušel dát víc věcí dohromady, což moc nevyšlo. V některých částech se příběh neskutečně vlekl. Některé části tam být ani nemusely. Oceňuji kapitoly s Dalinarovou minulostí a také kapitoly z pohledu mostařů. Líbí se mi, jak se postavy posunuly, jenže linky s mnoho jmény a eastereggy do jiných příběhů (které když neznáte, tak jste ještě víc zmatení) trochu komplikovaly čtení. Co však musím ocenit je mnoho děje, který zde Brandon dal a kolik se tam toho událo. (Až tedy ke konci trochu zmatečně + zrychleně moc.) Ale kdyby tam zkrátka zbytečně nedával vše, nerozebíral by nepodstatné pro dokreslení příběhu, vysvětlil lépe pár souvislostí s jinými knihami, MEČ PŘÍSAHY by za mě měl 5*.
Čeho je moc, toho je příliš. Po úchvatných prvních dvou dílech to takhle zazdít... Dočetl jsem do 65%, na víc už moje trpělivost nemá.
Knižní novinky (34. týden)
18.08.2019
Kniha Meč Přísahy v seznamech
2012 | Cesta králů |
2008 | Finální říše |
2019 | Meč Přísahy |
2006 | Elantris |
2010 | Vyjednavač |
Pancakes before journey…
Tohle bylo velký a úmorný. V celé téhle zdánlivé obrovitosti jsem cítila velkou prázdnotu a očekávatelnost. Dalinar to se mnou prohrál na plné čáře. Nebo jsem to možná já prohrála s ním. Jeho účelovost mě zklamala asi nejvíc. Nedokázal mě přesvědčit.
Jako by měl Sanderon všechno do posledního detailu naplánovaný a dosazoval do předem známé rovnice. Někdy je míň zkrátka víc.
A někdy se karta obrátí a vy v tom všem začnete fandit Shallan.