My verzus vy přehled

My verzus vy
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387201/bmid_my-verzus-vy-lP0-387201.jpg 5 1475 1475

Medveďovce série

Niekedy je ohromne jednoduché vyvolať v ľuďoch vzájomnú nenávisť, až sa zdá nepochopiteľné, že robia aj niečo iné. Medveďovcami otriasla tragická udalosť a od tých čias tu má každý maslo na hlave. Lebo niekedy aj čestní ľudia robia hrozné veci v dobrej viere, že si iba chránia svojich najmilších. V nasledujúcich mesiacoch sa najlepšie kamarátky Maya a Ana pokúšajú uniknúť z reality, čo ich obklopuje. Lenže nič sa nedarí, ako dúfali. Rivalita medzi Medveďovcami a susednou Zubrovkou sa mení na šialený boj o peniaze, moc a prežitie. Vrcholí na hokejovom zápase medzi miestnymi tímami. Zároveň vypláva na povrch najväčšie tajomstvo jedného mladého hráča a spoločnosť je opäť donútená zaujať stanovisko. Neskôr budú všetci hovoriť, že práve v tom roku do Medveďoviec prišlo násilie, ale to je lož. Násilie tam už jestvovalo. Kniha Fredrika Backamana My verzus vy, voľné pokračovanie Medveďoviec, ponúka pôsobivý opis pohnutých ľudských osudov a vzťahov v malom meste hlboko v lesoch. Je to príbeh o lojálnosti, priateľstve a láske, ktorá je vždy rozhodujúca.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (SK)

Vi mot er, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize My verzus vy. Přihlašte se a napište ho.

KnihomolkaOli
14.03.2025 5 z 5

Gesta. I druhý dík je plný gest, která mě každou druhou stránku dokázala rozbrečet.
Neuvěřitelně silné.

alzbeta2843
01.03.2025 5 z 5

Za mňa je toto rozhodne jedna z najlepších kníh, aké som kedy čítala. Myslela som si, že kniha Medvedín bude najlepšia a nič ju neprekoná, ale My proti vám sa mi javí dokonca ešte lepšia ako predchádzajúci diel. V tomto dieli som si obľubila postavy Benjiho, Mayu, s ktorými som veľmi súznila a držala im palce. Autor neuveriteľne popisuje postavy a dej, pričom sa strieda pohľad. To zapríčiňuje, že nedokážete fandiť len jednej osobe a druhú nenávidieť. Autor vám vždy podsunie pohľad na danú situáciu z druhej strany a zrazu pochopíte iný uhoľ pohľadu. Vďaka tomu sa pri čítaní ocitáte na emocionálnej horskej dráhe. Mňa kniha neuveriteľne pohltila a pri niektorých pasážach som hádam ani nedýchala. Teraz si musím dať chvíľu pauzu a potom sa vhrnem na tretí diel.

Lagarto
15.02.2025 2.5 z 5

Dostala jsem se k této knize asi s ročním odstupem od Medvědína. A víc než u kterékoli jiné Backmanovy knihy mě tady rušil jeho styl psaní. Klipovité střídání několika scén vždy po dvou - třech stránkách je po nějaké době už trošku únavné, stejně jako neustálé naznačování dalšího vývoje a zavádění do slepých uliček. Když pak konečně dojde k tak dlouho ohlašované tragédii, člověku se skoro uleví, že už to má za sebou. Backmanovy knihy vždycky obsahují spoustu zamyšlení a "univerzálních pravd", tady ale autor vrší jednu na druhou, mnohdy jen lehce propojené s dějem. A linka s prohnaným politikem mě vyloženě nebavila. Tedy tentokrát mě můj oblíbený spisovatel moc nenadchnul, už zakoupený třetí díl trilogie si nechám na dobu, kdy na tohle zklamání trošku pozapomenu.

10 nejprodávanějších eknih (září)

03.10.2018

10 právě čtených knih podle uživatelů (září)

14.09.2018

Knižní novinky (27. srpna - 9. září)

27.08.2018

Z povolání učitelky ji často přepadá marnost, ale občas v něm prožívá i světlé chvilky, za které všechny ty odpracované hodiny a urážlivé výplatní pásky stojí: Když se jí povede někoho oslovit.

Tohle s námi smrt dělá, je jako telefonní rozhovor, teprve když to položíme, uvědomíme si, co všechno jsme měli říct.

Láska se nedá změřit, ale tento fakt nám stejně nezabrání se o to pořád pokoušet. Jedním z nejjednodušších měřítek je patrně prostor: Kolik místa jsem ochotný poskytnout tvé osobnosti, aby mohla být tím, čím chce?

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha My verzus vy v seznamech

v Přečtených1 932x
v Mé knihovně570x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)