Syn lovca medveďov přehled
Karl May
Syn lovca medveďov, Martin Burmann, sa spriatelí s mladým Indiánom Wohkadehom. Ich priateľstvo preverí najmä nebezpečný pokus Martina, čo najskôr oslobodiť otca zo zajatia nebezpečných Siuxov. Podarí sa neveľkej družine priateľov vyslobodiť lovca medveďov a jeho druhov? Kto zvíťazí v krutom boji, ktorý sa rozpúta medzi Siuxami a bledými tvárami?... celý text
Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 1967 , Mladé letáOriginální název:
Der Sohn des Bärenjägers, 1887
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Syn lovca medveďov. Přihlašte se a napište ho.
Tyhle dobrodružné knihy považuju za lepší čtení než je Vinnetou s nudnými pasážemi popisujícími přestřelky. Jsou napínavější, pro mě uvěřitelnější.
Mayovky byly moje nejoblíbenější knihy v dětství a tato patří k těm lepším.
Rád se zas vrátím do dětství a nějakou mayovku si přečtu. Nejraději jsem měl dva krásně ilustrované díly Supové Mexika , toto je série Mezi supy.
Kniha Syn lovca medveďov v seznamech
Zdeněk Burian, 1905-1981 německá literatura Indiáni Vinnetou Old Shatterhand dobrodružství pro mládež grizzly Karel May, 1842-1912 dobrodružné romány
1969 | Syn lovce medvědů |
1971 | Divokým Kurdistánem |
1970 | Pouští |
1968 | Černý mustang |
1981 | Poklad ve Stříbrném jezeře |
Delší povídka, která opravdu odsejpá. Vyprávění není v ich fomě, což je také plus. Rozhodně doporučuji starší albatrosácký překlad od Vítězslava Kocourka než novější od Věry Houbové, který je dost brutálně zkrácen o většinu vtipných dialogů Hobble Franka s Tlustým Jemmym.