Mimi Pinson přehled
Alfred de Musset
![Mimi Pinson Mimi Pinson](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114839/mimi-pinson-114839.jpg?v=1331937247)
Křehká, rozmarná novela vyprávějící milostný příběh lehkomyslné pařížské grisetky, seznamuje dnešního čtenáře s prostředím a ovzduším pařížské Latinské čtvrti před sto lety. Láskyplným slovem uvádí autor čtenáře do světa pařížských studentů minulého století a jejich mladých milenek a přítelkyň: světa, který pod rouškou bezstarostnosti a bujných žertů skrýval často krutý osud bídy a nemoci.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mimi Pinson. Přihlašte se a napište ho.
![JointlieKat94 JointlieKat94](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/29429/m_jointliekat94-aup.jpg?v=1669158554)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
No, něco na způsob Dumasovy Dámy s kámeliemi. Jen kratšího. :) rychle přečteno.. jen mě zaráží, takhle ty grisetky opravdu dokázaly žít?! Páni..
![Bonnet Bonnet](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/182172/m_182172-A9M.jpg?v=1512975824)
Rozhodně slabší než Zpověď dítěte svého věku, ale holt mám slabost pro Mussetův styl, takže nemohu říct, že čas investovaný k přelouskání této novelky byl zbytečný.
Kniha Mimi Pinson v seznamech
v Mé knihovně | 9x |
1957 | ![]() |
1970 | ![]() |
2006 | ![]() |
1981 | ![]() |
2011 | ![]() |
Mládí, láska, ideály, touhy, chudoba, boj o přežití - Paříž devatenáctého století.
Spíš než příběh mě zaujala myšlenka, kolik z nás by tenhle svět dokázalo přežít. Jsme tak rozmazlení, tak zaujatí vlastní důležitostí, našimi právy a náležitostmi, které si nárokujeme...