Modlitba za mlčení přehled
Linda Castillo
Případy Kate Burkholderové série
Děsivý nález na farmě amišskou komunitu doslova šokuje. Kdo mohl spáchat tak hrůzný čin? A jsou v ohrožení i další členové komunity? V městečku Painters Mill v Ohiu tvoří třetinu obyvatel amišové, pro něž je typický prostý a mírumilovný životní styl bez vymožeností moderní civilizace. Když se na farmě amišské rodiny Plankových najde sedm mrtvých těl, připadají si místní jako ve zlém snu. Kdosi vyvraždil celou rodinu, dcery Annie a Mary byly navíc surově mučeny a pohlavně zneužity. Případu se ujímá náčelnice místní policie Kate Burkholderová...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2024 , Audiotéka , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Pray for Silence, 2010
Interpreti: Barbora Goldmannová
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Modlitba za mlčení. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Modlitba za mlčení je druhým dílem strhující série Případy Kate Burkholderové a Linda Castillo v ní opět dokazuje, že je mistryní svého žánru. Tento napínavý příběh, zasazený do městečka Painters Mill v Ohiu, vás okamžitě vtáhne a nepustí až do poslední stránky.
Na farmě rodiny Plankových je nalezeno sedm brutálně zavražděných členů rodiny, což je pro komunitu Amišů, známou svou mírumilovností a odříkáním moderního života, naprosto šokující událost. Náčelnice policie Kate Burkholderová, která sama pochází z amišské komunity, se ocitá uprostřed temného a děsivého případu, který testuje nejen její detektivní schopnosti, ale i její osobní sílu a vztah k vlastní minulosti.
Linda Castillo zde exceluje nejen v budování napětí, ale i v hlubokém porozumění postavám a prostředí. Tempo příběhu je brilantní, autorka ví přesně, kdy přidat na dramatičnosti a kdy nechat čtenáře vydechnout. Zápletka je promyšlená do posledního detailu, každý zvrat je perfektně načasovaný a odhalování pravdy je až do samotného konce fascinující.
Jedním z největších přínosů knihy je její schopnost propojit detektivní příběh s kulturním a psychologickým vhledem do amišského způsobu života. Castillo se nebojí otevřít složitá témata a přivést čtenáře k zamyšlení nad otázkami spravedlnosti, lidskosti a složitosti mezilidských vztahů. Postava Kate Burkholderové je opět velmi autentická. Její síla, zranitelnost a odhodlání z ní dělají hrdinku, která si snadno získá sympatie.
Modlitba za mlčení je jednou z těch knih, které vás donutí zůstat vzhůru dlouho do noci. Je to skvěle napsaný, promyšlený a neuvěřitelně napínavý příběh, který zaujme jak fanoušky série, tak nové čtenáře. Pokud hledáte detektivku, která má duši, hloubku a zároveň vás udrží v napětí, Modlitba za mlčení je tou pravou volbou. Linda Castillo opět nastavila laťku velmi vysoko a já se už teď těším na další díl!
Kniha měla od prvních stránek spád. Nemohla jsem přestat číst, chtěla jsem se dozvědět, kdo mohl spáchat takovou zrůdnost. Jestli se tohle děje ve jménu peněz, těmto lidem není nic svaté. Myslím si, že děti Amišů nejsou na tyto hrůzy světa připraveny, Mary byla tak mladá a naivní a kvůli tomu byla vyvražděna celá rodina. Kate a John si snad dokáží k sobě najít cestu.
Kniha Modlitba za mlčení v seznamech
v Mé knihovně | 361x |
detektivní a krimi romány zneužívání tajemství brutalita plánovití, inteligentní vrazi amišovéAutorovy další knížky
2014 | Slib mlčení |
2015 | Modlitba za mlčení |
2017 | Ztracené děti |
2016 | Střípky ticha |
2018 | Do posledního dechu |
Myslím, že mám další oblíbenou autorku :)
Opět se zde setkáváme s našimi známými policisty, kteří tentokrát vyšetřují několikanásobnou vraždu mezi Amiši. Kate s týmem nemají ze začátku žádné indicie k nalezení pachatele, ale postupem času jsou vrahovi čím dál tím blíž.....