Mořská panna přehled
Camilla Läckberg
Erika Falcková & Patrik Hedström série
Co se skrývá v minulosti?
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2023 , Saga EgmontOriginální název:
Sjöjungfrun, 2008
Interpreti: Dana Černá
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mořská panna. Přihlašte se a napište ho.
Táto časť patrila k tým lepším. Jednak uz sú postavy známe a tých nových bolo tak s mierou a jednak bol o niečo napínavejší bez hluchých miest.minulosť sa spojila s prítomnosťou plynule a dosť skoro. Jednu hviezdu ale dám dolu za koniec.takýto koniec sa v " dobrej detektívke nepoužíva". Tak ako je nepísané pravidlo, že páchateľ by nemal byt detektív, nemali by byť tajné izby, memal by byť páchateľ osoba, čo sa nevyskytuje v deji, nemal by byť ani taký páchatel ako bol tu (nemôžem to samozrejme prezradiť)..ale bod dolu za to dám
80%
Nejdřív měl radost. Bude mít sourozence, někoho, s kým si bude hrát. Pak je ale slyšel spolu mluvit, matku s otcem, a všechno pochopil. Už věděl, proč není maminčin krásný chlapeček, proč ho už nehladí po vlasech a krásně se na něho neusmívá. Pochopil, kdo mu vzal její lásku.
___________________________________________________________________________
Výborná detektivka, ale řekla bych, že to tentokrát autorka nepromyslela úplně nejlíp a vadil mi otevřený konec.
Jinak se tady zase střídá minulost se současností. Toho chlapce z minulosti mně bylo líto, záměrně neprozradím, o koho se jedná, dokud na to nepřijdete sami nebo to neprozradí autorka. Kvůli dětství měl úplně zkažený život. Ale v dětství on zase zničil život někomu jinému.
Přečetla jsem si knížku po sedmi letech znova, čtu znovu celou sérii s Erikou a Patrikem postupně. Doporučuji!
Kniha Mořská panna v seznamech
v Přečtených | 1 099x |
švédská literatura Švédsko severská krimi švédské detektivky Fjällbacka (Švédsko)
2009 | Ledová princezna |
2014 | Andělíčkářka |
2019 | Zlatá klec |
2018 | Čarodějnice |
2010 | Kazatel |
Dost temný až depresivní příběh dvou nevlastních sourozenců. Mě osobně se kniha líbila méně, než předešlé. No a ten konec? Trošku přitažené za vlasy i se závěrečným vysvětlením.