Muž menom Ove přehled

Muž menom Ove
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/277237/bmid_muz-menom-ove-OQ6-277237.jpg 5 4751 4751

Ove dovŕšil päťdesiatdeväť rokov. Je to muž pevných zásad, neochvejných princípov a nemenných pravidiel – a večne nevrlý, zatrpknutý frfloš, v ktorom len ťažko odhalíte dobré srdce. Milovaná žena mu umrela, stal sa z neho samotár a pomaly stráca zmysel života. Kedysi býval predsedom spoločenstva vlastníkov domov, ale vystriedali ho už pred niekoľkými rokmi – čo on sám považuje za obyčajný puč. Rozhodne mu to však nezabránilo vykonávať funkciu strážcu poriadku. Samozvaného. Keď sa do domu naproti prisťahujú mladí hluční susedia a namiesto pozdravu sa im len tak mimochodom podarí nacúvať do Oveho poštovej schránky, a ešte k tomu japonským autom, spustí sa kolotoč nečakaných udalostí. Začína sa príbeh o prekvapujúcom priateľstve, túlavom kocúrovi a najmä o tom, ako sa ľuďom, ktorí sa s Ovem stretnú, zmení život.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (SK)

En man som heter Ove, 2012

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muž menom Ove. Přihlašte se a napište ho.

Jájinka_sh
05.03.2025 4.5 z 5

Hodně zajímavě psaná kniha... Střídá se hlavní děj s vyprávěním z minulosti a je až neskutečný, kolik si toho Ove prožil. Na začátku mi trvalo chvilku než jsem se začetla, ale pak jsem byla zvědavá, jestli se mu to podaří a čím dál víc doufala, že ne. Velmi zajímavá kniha, takové obvykle nečtu a jsem ráda, že jsem zkusila.

Lilliana4567
23.02.2025

Je mi jasné, že budu vyčnívat z davu, ale... já tu knihu asi na 50. straně odložila. Příběhů o nevrlých stařících jsem už několik viděla (Gran Torino, Lepší už to nebude) a nečekám nic objevného... a nemám holt v tuto chvíli na toto téma náladu.

Ivan F
16.02.2025 audiokniha 5 z 5

Pred piatimi rokmi som si prečítal nepodarok s názvom Babička pozdravuje... a autora som zavrhol. Lenže na Audiolibrixe sa objavila kniha načítaná pánom Gogálom (má neskutočne dobrý hlas) a neodolal som - knihu som vymenil za kredit. A veruže som dobre spravil, bola to parádna jazda. Až sa mi nechce veriť, že autor, ktorý splácal nepodarenú Babičku, napísal aj Oveho - dve diametrálne odlišné knihy, hoci štýl je rovnaký. Skrátka, toto krátke knižné stretnutie ma zasiahlo v správnom čase a ja som si pri počúvaní priadol blahom ako kocúr. Načítané je to excelentne, príbeh sám o sebe je tiež za plný počet. Záver - už dávno som sa pri knihe (v audio podobe) tak dobre necítil a neoddýchol si.

Tipy na filmy a seriály podle knižní předlohy

07.04.2024

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023

Uteč, dokud můžeš, a další knižní novinky (4. týden)

22.01.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Dneska už lidi neumějí uvařit poctivý kafe. Stejně jako už nikdo nepíše rukou. Na psaní mají počítače a espreso jim vaří stroje. A kam asi směřuje společnost, kde už nikdo neumí psát rukou ani uvařit kafe?

Co by to bylo za lásku, odejít od někoho, když přijdou těžkosti? Opustit ho, když je na dně? Tak mi řekněte, jestli je to láska!

Láska je podivuhodná věc. Dostaví se úplně znenadání.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Muž menom Ove v seznamech

v Přečtených6 364x