My děti ze stanice ZOO přehled

My děti ze stanice ZOO
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543671/bmid_my-deti-ze-stanice-zoo.jpg 5 8272 8272

My děti ze stanice ZOO série

1. díl >

Skutečný příběh drogově závislé dívky, který otevřel oči mnoha lidem.

Literatura světová Biografie a memoáry
Vydáno: audiokniha , Bookmedia
Originální název:

Wir Kinder vom Bahnhof ZOO, 1978


Interpreti: Michal Jagelka , Viktorie Taberyová
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize My děti ze stanice ZOO. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1111)

MollyCornelia
předevčírem

Toto dílo má opravdu co dělat na maturitním seznamu. Všichni, kdo jste někdy slyšeli o drogách a máte možná pocit, že to není zas takové svinstvo, že vás s tím straší ve škole jen aby se neřeklo... vy všichni byste si měli My děti ze stanice zoo přečíst. Já k té skupině patřila, ale příběh Christiane a Detlefa a Babsi mi otevřel oči dokořán.
Vadilo mi, jak se k postavám, neinformovaným dětem, všichni chovali, jako kdyby se závislosti zbavit nechtěli. Jako kdyby si za to mohli sami a byla to jen jejich vina. S tím zásadně nesouhlasím. Jako člověk, co ví něco málo o vývojové psychologii můžu říct, že ve 12 letech Christiane nevěděla, jaké následky braní drog může mít. A když se snažila téměř bez vnější pomoci odvykat, ani se nedivím, že to nešlo.
Doporučuji středoškolákům i dospělým.
Nedokážu hodnotit hvězdami, protože ve mně kniha zanechala spoustu pocitů a vlastně nedokážu ani říct, zda se mi líbila, či ne.

Akléda_
10.10.2024 audiokniha 5 z 5

4,5*/5* Naprosto chápu, proč je tohle dílo zařazováno do klasik. Je to jedna z těch knížek, kterou by si za život měl přečíst naprosto každý. Nebo poslechnout, jako jsem to udělala já. Trochu jsem se toho bála, knížku jsem objevila v akci a tak jsem si jí pořídila. A teda, žasla jsem, jak geniálně namluvené to bylo. Michal Jagelka tam tolik prostoru neměl, ale těch jeho pár částí bylo super. Nad čím jsem ale naprosto žasla to byla práce Viktorie Taberyové. Tleskám. Protože jak ta zvládla na jednu stranu mladou Christianu a na druhou stranu její matku, přičemž obě měly širokou škálu emocí... Wow. Kolikrát jsem se musela jen zastavit a poslouchat, což teda při práci nebylo úplně ideální. Ale k příběhu jako takovému. Samozřejmě je hrozné, že se něco takového opravdu stalo a dost pravděpodobně pořád děje, ale o to důležitější mi to celé přišlo. To, jak jednoduše se do toho dá spadnout, ať už poprvé nebo po každém dalším odvykání, to mi přišlo naprosto šílené. V druhé půlce už mi knížka přišla trochu repetitivní, což ale nechci úplně hanit, protože to vzhledem k tomu s čím se Christiana potýkala dává naprostý smysl. Jen už mi to pak přišlo trochu dlouhé. Taky jsem asi doufala že dostanu nějaký lepší konec, že to bude více ukončené. Ale vím že je ještě další knížka od autorky, tak se po ní určitě mrknu. Sama jsem byla velký neznalec ohledně drog, nevěděla jsem žádnou terminologii, nic podobného. Byla jsem ráda že v tomhle mě knížka trochu dovzdělala, i když nic úplně nevysvětluje, minimálně drogovou mluvu tu "přeloží". Pro mě tohle bylo neskutečné silné čtení, které mi otevřelo oči, zároveň mě něco naučilo a já jsem moc ráda že jsem si ho poslechnula. Kolikrát to nebylo příjemné, ale o to důležitější mi to přijde. Rozhodně to stojí za to, tohle je děsivě nezapomenutelný příběh.


Andyska007
10.10.2024 5 z 5

Ačkoli jsem příběh znala předem a věděla jsem tedy, že hlavní hrdinka celé martyrium přežije, stejně jsem byla po celou dobu čtení plná napětí a obav. Je strašné, že se takové příběhy děly a dějí. I když dneska už se o problematice drog aspoň více mluví. Christiane mi bylo líto, nikdo jí nedokázal pomoci - rodina, instituce ani ona sama sobě...
Příběh je psaný poutavě, sice ho pro knihu upravovali novináři, ale je patrné, že byla Christiane chytrá a vnímavá dívka.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Žebříček nejprodávanějších knih (19. týden)

15.05.2024


Žebříček nejprodávanějších knih (18. týden)

09.05.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha My děti ze stanice ZOO v seznamech

v Právě čtených69x
v Přečtených14 055x
ve Čtenářské výzvě1 422x
v Doporučených1 202x
v Knihotéce1 595x
v Chystám se číst1 328x
v Chci si koupit371x
v dalších seznamech43x