My děti ze stanice ZOO přehled
Christiane Vera Felscherinow , Horst Rieck , Kai Hermann
My děti ze stanice ZOO série
1. díl >
Skutečný příběh drogově závislé dívky, který otevřel oči mnoha lidem.
Literatura světová Biografie a memoáry
Vydáno: 2018 , BookmediaOriginální název:
Wir Kinder vom Bahnhof ZOO, 1978
Interpreti: Michal Jagelka , Viktorie Taberyová
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize My děti ze stanice ZOO. Přihlašte se a napište ho.
První čtení ve 14 letech pro mě bylo brutální a odstrašující. Říkala jsem si, že když už ji budu číst podruhé, nebude to pro mě takový šok. Byl. Jelikož mám teď dceru ve stejném věku jako byla Christiana, byl pro mě rereading ještě více děsuplný a nepředstavitelný.
Tohle byl tak strašně temný a silný příběh, že jsem se z něj musela nejdřív vzpamatovat. Ještě nikdy předtím jsem knihu podobného typu nečetla, takže jsem moc nevěděla co čeho jdu a musím říct, že ať už si přečtete kolik chcete recenzí a podobných věci na tohle vás to zkrátka nepřipraví. Jsem hrozně ráda, že jsem se k této knize dostala skrz maturitní četbu (ačkoli jsem si ji chtěla přečíst už předtím), protože mi v mnohém otevřela oči.
Žebříček nejprodávanějších knih (19. týden)
15.05.2024
Žebříček nejprodávanějších knih (18. týden)
09.05.2024
Kniha My děti ze stanice ZOO v seznamech
v Přečtených | 14 095x |
ve Čtenářské výzvě | 1 427x |
v Doporučených | 1 206x |
v Knihotéce | 1 600x |
v Chystám se číst | 1 334x |
drogy závislost, narkomanie zfilmováno prostituce Německo Berlín dospívání domácí násilí feťáci, narkomani podle skutečných událostí
Ke knize jsem se vrátila po dlouhé době a i s odstupem času a věku, je to pořád stejně drsné.
Člověk si projde snad všechny emoce při čtení knihy, od lítosti, jak moc si mladej člověk dokáže zničit život a nikdo mu s tím nedokáže ani pomoct, až po naštvání, jak slabou mají vůli a koloběh se pořád a stále vrací, že člověk se dostane na takový dno, aby okrádal vlastní rodinu a prodával vlastní tělo.
Za mě by tahle knížka měla být povinností pro každého, si ji alespoň jednou za život přečíst.