Na dvore zo strieborných plameňov přehled
Sarah J. Maas
Na dvore z tŕňov a ruží série
< 4. díl
Pokračovanie celosvetového hitu Na dvore z tŕňov a ruží! Hrdá Nesta Archeronová sa vždy ľahko nahnevala a ťažko odpúšťala. Po tom, čo ju násilím ponorili do Kotla a proti jej vôli premenili na férku, si len s námahou hľadá svoje miesto v tom cudzom, pre ňu novom svete, plnom nebezpečenstiev. A čo je horšie, stále nedokáže zabudnúť na útrapy vojny s Hybernom a vyrovnať sa so stratami. Viac než ktokoľvek iný ju dokáže rozzúriť Cassian, skúsený bojovník, ktorého pozícia na Nočnom dvore ho stále drží v Nestinej blízkosti. Hnev však nie je to jediné, čo v jeho spoločnosti cíti. Iskrenie medzi nimi je nepopierateľné a plamene sa naplno rozhoria, keď ich okolnosti donútia tráviť spolu čoraz viac času. Na kontinente zatiaľ zradné kráľovné ľudí uzavreli nové, nebezpečné spojenectvo, ktorým ohrozili krehký mier vo všetkých ríšach. Aby ich Nesta a Cassian dokázali zastaviť, budú musieť čeliť hrôzam zo svojej minulosti. A tak vo svete, ktorý sa ešte nespamätal z vojny a už ním znovu zmieta neistota, obaja zvádzajú boj so svojimi vnútornými démonmi aj s nepriateľmi zvonku a súčasne hľadajú prijatie - a záchranu - v náručí toho druhého.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2021 , Slovart (SK)Originální název:
A Court of Silver Flames, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na dvore zo strieborných plameňov. Přihlašte se a napište ho.
Tato kniha se velice povedla. Nesta si rozhodně zasloužila svůj příběh. Už od začátku jsem od ní očekávala více a jsem ráda, že jsem se nespletla. Mohlo by tam být více z příběhu Rhysanda a Feyre, ale jelikož u dalších postav zůstávají otazníky, doufám, že se dočkáme pokračování.
Další skvělý díl. Bohužel Nesta není má favoritka. Ovšem její vývoj mě bavil a jsem ráda , že se zvládla uzdravit. Co si budeme prostě mi v tomto díle chyběl Rhys a jeho pouto s Feyre. To bylo to co táhlo druhou a třetí knížku. A byla bych moc ráda kdyby je autorka už nechala v klidu žít.
100 nejčtenějších knih roku 2024
27.12.2024
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)
04.09.2022
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Nejsem zvíře, které můžete zkrotit. (Nesta)“
„Už nikdy víc. Už nikdy nebude slabá. Už nikdy nebude odkázaná na něčí milost. Už nikdy neselže. Už nikdy víc, už nikdy víc, už nikdy víc. (Nesta)“
„Jsem skála, do níž naráží vlna.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Ocenění knihy (1)
2021 -
Goodreads Choice Awards
(Best Fantasy)
Kniha Na dvore zo strieborných plameňov v seznamech
v Přečtených | 2 281x |
v Mé knihovně | 721x |
2015 | Skleněný trůn |
2016 | Dvůr trnů a růží |
2017 | Dvůr mlhy a hněvu |
2016 | Královna stínů |
2020 | Rod země a krve |
Tato kniha byla pro mě jednoznačně nejlepší z celé série. I když byla delší než předchozí díly, její čtení mi trvalo o něco déle, příběh se odvíjel rychlým tempem a udržel si mou pozornost od začátku až do konce. Bylo fascinující sledovat, jak se postavy vyvíjejí a jak se rozplétají složité zápletky.
Nakonec mi bylo opravdu líto, že jsem se s postavami musela rozloučit, ale zároveň cítím, že jejich příběh ještě nemusí být úplně u konce. Zůstává několik nevyřešených otázek, které naznačují, že by nás mohlo čekat něco dalšího.
Pokud jste si oblíbili předchozí knihy, tuto si rozhodně nesmíte nechat ujít!