Napiš si svůj šťastný konec přehled
Sarah Jio
Knihovnice Valentýna neprožívá šťastné období. Poté, co se jí rozpadne manželství, přijde další špatná zpráva. Její matka Eloise, která kdysi náhle zmizela z jejího života, zemřela a Val musí odletět do Londýna převzít pozůstalost, jejíž součástí je i knihkupectví. V Londýně, v útulné čtvrti Primrose Hill, se brzy začne cítit jako doma. Zamiluje si matčin byt i zapadlý obchůdek plný pokladů. A když najde dopis založený v jejím oblíbeném románu, začne pátrání, díky němuž odhaluje příběh své matky i tajemství jejího zmizení. Na konci Val čeká nejedno překvapení.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2022 , MottoOriginální název:
With Love from London, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Napiš si svůj šťastný konec. Přihlašte se a napište ho.
Dojemný romantický příběh o lásce ke knihám. o lásce jako takové, o přátelství, zklamání, naději, zradě. Proč Valentýnu její matka opustila v choulostivém věku dvanácti let? Líbilo se mi střídání kapitol z minulosti a přítomnosti, které postupně odhalovaly, jak to vlastně všechno bylo. Knižní zahrada a v ní kočičí strážce - to by byl můj sen.
I když leccos bylo předvídatelné, např. kdo si nakonec získá srdce Valentýny, přesto stojí tato kniha za přečtení.
Jen takový postřeh: proč v první kapitole je Valentýna a potom už pořád Valentina? Zajímalo by mě, zda jde o chybu nebo o určitý záměr?
Kniha pro mě bohužel velkým zklamáním. Od autorky jsem četla Všechny květy Paříže, což byla pro mě naprosto vyjímečná kniha (jedna z nejlepších, co jsem kdy četla). Napiš si svůj šťastný konec byla úplně někde jinde - nic převratného, průměrná kniha, která mě bohužel ničím neoslovila/nezaujala.
Vychází Vypravěč, Magie havranů a další knižní novinky (41. týden)
09.10.2022
Kniha Napiš si svůj šťastný konec v seznamech
v Mé knihovně | 112x |
2018 | Láska z deníku |
2020 | Vzpomeň si na lásku |
2022 | Napiš si svůj šťastný konec |
2024 | Všechny květy Paříže |
2015 | Nevracej se / Dobrou noc, June / Nenapsaná / Žízeň |
Příjemné vyprávění dvou osudů žen (matky a dcery) které život rozdělil. Na konci si připravte kapesníky.