Všechny květy Paříže přehled
Sarah Jio
Dva ženské osudy spojené tajemstvím z okupované Francie Američanka Caroline se po nehodě probouzí se ztrátou paměti v Paříži a snaží se rozklíčovat mlhavé vzpomínky na dřívější život. Nepoznává sama sebe ani byt, v jehož zdi objeví tajemné dopisy. Ty o sedm desetiletí dříve sepsala mladá vdova Céline, která byla během druhé světové války nucena s dcerkou a svým otcem opustit rodinné květinářství. Obě ženy hledají způsob, jak uniknout z tíživé reality. Na proslulé ulici rue Cler se může stát cokoliv. Celá Paříž je totiž plná příběhů nejen o lásce.... celý text
Literatura světová Válečné Historické romány
Vydáno: 2024 , MottoOriginální název:
All the Flowers in Paris, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všechny květy Paříže. Přihlašte se a napište ho.
Přiznám se, čekala jsem víc. Dvě dějové linky, jedna válečná, druhá současná. V minulosti se setkáváme s Céline v okupované Paříži, v současnosti poznáváme Caroline, která po nehodě ztratí paměť. Chybělo mi větší propracování, reálnost. Všechny květy Paříže je romantická oddechovka s dramatickými prvky pro nenáročné čtenáře.
Dokonalé městečko, Šašek a další knižní novinky (11. týden)
10.03.2024
„..."ať se z našich životů pokoušíme vykřesat cokoliv, většinu z toho beztak neovlivníme. Můžeme sice studovat, tvrdě pracovat, být dobrými partnery, občany, rodiči. Ale co se má stát, stane se. Je to poměrně osvobozující pocit, když si člověk uvědomí, že většina z toho už je napsaná ve hvězdách."“
Kniha Všechny květy Paříže v seznamech
2018 | Láska z deníku |
2020 | Vzpomeň si na lásku |
2022 | Napiš si svůj šťastný konec |
2024 | Všechny květy Paříže |
2015 | Nevracej se / Dobrou noc, June / Nenapsaná / Žízeň |
Nádherná kniha, která mě dojala. Příběh vyprávěn ve dvou linkách Celin a Caroline. Celine vypráví svůj příběh, který se odehrává za války a Carolin, která vypráví svůj příběh v současnosti. Osudy obou žen se na konci příběhu propojí.