Všechny květy Paříže přehled

Všechny květy Paříže
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530391/bmid_vsechny-kvety-parize-65a7c93a461ee.jpg 5 75 75

Dva ženské osudy spojené tajemstvím z okupované Francie Američanka Caroline se po nehodě probouzí se ztrátou paměti v Paříži a snaží se rozklíčovat mlhavé vzpomínky na dřívější život. Nepoznává sama sebe ani byt, v jehož zdi objeví tajemné dopisy. Ty o sedm desetiletí dříve sepsala mladá vdova Céline, která byla během druhé světové války nucena s dcerkou a svým otcem opustit rodinné květinářství. Obě ženy hledají způsob, jak uniknout z tíživé reality. Na proslulé ulici rue Cler se může stát cokoliv. Celá Paříž je totiž plná příběhů nejen o lásce.... celý text

Literatura světová Válečné Historické romány
Vydáno: , Motto

All the Flowers in Paris, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všechny květy Paříže. Přihlašte se a napište ho.

jeny-v
11.12.2024 5 z 5

Ne, nenacházím žádná relevantní slova, kterými bych tento emotivní a překrásný příběh okomentovala. Románu, u kterého se mi při čtení draly do očí slzy a ještě pár hodin o něm přemýšlela. Dostalo se mi cti, přečíst už pár knih o tragickém údělu žen ve dvou časových rovinách, jichž postihly tragické osudy, tato je však jedinečná a vřele ji doporučuji.
Caroline se probudí po pěti dnech z kómatu s mlhavými vzpomínkami. Žije sama v překrásném domě na rue Cler bez rodiny a přátel. Každé ráno chodí na snídani do Bistra Jeauty, kde se sblíží se servírkou Margot, kuchařem Viktorem a stařičkým Nicolasem. Bude schopná ve svém zmateném životě přijmout a zvládnout nejen svou minulost, ale i krutou historii svého bytu?
Célinin život se odehrává v temné okupované Paříži, kde žije se svým otcem, osmiletou dcerkou Cosi a plánuje budoucnost s kamarádem z dětství Lucem Jeautym, ovšem jen do té doby, než vejde do jejich květinářství "nezvratné zlo".

Jana-Marie
25.11.2024 5 z 5

Překrásná kniha, od které jsem nebyla schopná se odtrhnout. Dva nádherné a velmi poutavé příběhy, jedna z nejlpších knih, jaké jsem kdy četla. Během čtení jsem si zapsala pár zajímavých myšlenek, se kterými souzním a kterými se budu snažit řídit.

KatyM.
22.10.2024 5 z 5

Nádherná kniha, která mě dojala. Příběh vyprávěn ve dvou linkách Celin a Caroline. Celine vypráví svůj příběh, který se odehrává za války a Carolin, která vypráví svůj příběh v současnosti. Osudy obou žen se na konci příběhu propojí.

Dokonalé městečko, Šašek a další knižní novinky (11. týden)

10.03.2024

..."ať se z našich životů pokoušíme vykřesat cokoliv, většinu z toho beztak neovlivníme. Můžeme sice studovat, tvrdě pracovat, být dobrými partnery, občany, rodiči. Ale co se má stát, stane se. Je to poměrně osvobozující pocit, když si člověk uvědomí, že většina z toho už je napsaná ve hvězdách."

Kniha Všechny květy Paříže v seznamech

Sarah Jio