Národní třída přehled

Národní třída
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540054/bmid_narodni-trida.jpg 4 628 628

Klub osamělých rváčů. Hlavní hrdina, přezdívaný Vandam, vypráví příběh svých životních soubojů s městem, nedávnou minulostí a rodinnými démony. Drsná a zároveň melancholická novela ze sídliště, kde lidé a domy vzdorují přírodě i neodvratnému zániku. Nový Rudiš zasáhne čtenáře přímo na solar. Inspirováno skutečnými událostmi. "Vždycky může vyhrát jen jeden. Takhle a ne jinak funguje svět. A když zkusíš někoho zmlátit, tak pochopíš, jak to funguje a nebudeš mít už potřebu dál pátrat a tápat. Někoho poučíš o životě a sám budeš taky poučenej."... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Národní třída. Přihlašte se a napište ho.

Bedřich63
11.12.2024 1.5 z 5

Autorovi jsem dal druhou šanci. V říjnu jsem si přečetl Český ráj.
Musím ale konstatovat, že mě jeho knížky neoslovily.
Nějak se nepotkalo moje očekávání s tím, co mi Jaroslav Rudiš předkládá. Jiným čtenářům se to ale líbí. Jsme každý jiný a také autoři knih píší různě a odlišnými styly. A i v tom je vlastně krása knih.

Bronty
13.10.2024 3 z 5

Skvěle napsáno, skvěle interpretováno (posloucháno jako audiokniha), ale příběh a postavy jsou absolutně mimo mou výseč, takže doposloucháno jen ze slušnosti.

ddkk
02.07.2024 audiokniha 5 z 5

Ano, tento Rudiš mě zasáhl a nejen proto, že patřím mezi listopadové pamětníky. Zasáhl mě i díky skvělé interpretaci Hynka Čermáka, která textu sedla jako pověstná poklice na hrnec.

Drsné, smutné, k naštvání, k pláči i politování. A pak ta pointa!

Velmi doporučuju, je to skvostné Rudišovo (a Čermákovo) dílo, které zaslouží plný počet hvězd.

Já vím, že politika je jenom hra se stínama v pozadí, co držej politiky v šachu a maj na autech nalepený čísla 1111 a 6666 a 1010. Tyhle kouzelný čísla, a ne politici, všude a všechno rozhodujou.

Kniha Národní třída v seznamech