Noci běsů přehled

Noci běsů
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472661/bmid_noci-besu-yea-472661.jpg 4 663 663

Před dvanácti lety ze zapadlé vesnice v pohraničí, kde platí vlastní pravidla a lidé stále věří ve staré bohy, zmizely beze stopy čtyři děti. Teď se vrátili jako dospělí lidé. Mezi nimi i Astrid Mahlerová. Ona ani ostatní si nepamatují, kde celou dobu byli a co se jim stalo. Netuší, kde zůstal čtvrtý zmizelý – Astridin bratr Max. Během podivných zimních večerů na přelomu roku, kdy se podle pověr stírá hranice mezi světem reálným a magickým, se musí Astrid vypořádat nejen se strachem, ale i s rodinnými tajemstvími. Tuší, že za nocí, kdy pátrá po bratrovi, kráčí vesnicí stvoření, která do našeho světa nepatří? Jsou její děsivé sny jen obyčejné noční můry, nebo mají ke skutečnosti blíž, než by si kdo pomyslel?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Noci běsů. Přihlašte se a napište ho.

Roscata
14.11.2024 4 z 5

Dlouho mi tvalo než jsem se k Běsům dostala, vždycky jsem je totiž odložila s tím, že se asi budu bát a na to já musím mít náladu. Nakonec ten strach nebyl tak hrozný a čtení jsem si užila.
Mám ráda mytologii a jsem ráda, že čím dál víc vznikají i knihy s tou naší, slovanskou. Libílo se mi jak byl vykreslen typický vesnický život daleko od moderní společnosti, kde každý řeší životy ostatních, i když by si měl především řešit ten svůj. Charakter většiny postav byl nepěkný až toxický, což přispívalo k temnému tónu příběhu. Nejen díky tomu Astrid i jejím přátelům fandíte a toužíte aby zjistili pravdu o svém zmizení. Už od začátku bylo jasné, že má celá tragédie něco společného se sny a běsy které vídá Astrid, ale do poslední chvíle mě nenapadlo kdo za tím vším stojí.
Na příběhu mě zklamali dvě věci. Zaprvé konec knihy, který byl zbytečně rychle useknutý a to na co jsme celou knihu čekali jsme nakonec nedostali. Za druhé to bylo nulové zapojení policie. Chápu že byla vesnice izolovaná a se svým vlastním vedením, ale přesto si nemyslím že by si někdo mimo vesnici nevšiml zmizení čtyř dětí a jejich opětovném objevení. Každopadně mě čtení moc bavilo a určitě popřemýšlím o přečtění dalších autorčiných knih.

ByulGi
26.09.2024 2 z 5

Hodnocení na základě nedočtené knihy.

Nemohla jsem se tolik ponořit do děje protože mi zde několik věci nesedělo. Ta hlavní je nepřítomnost policie. Děje se zde plno zvláštních věci a nikdo nezavolá policii. Mluvi se o tom jak by se mělo ale nikdo nic nedělá.

BobanBawb
08.09.2024 5 z 5

Po Zmizení jsem tušil, že Šardická je dobrá ... ale tohle bylo teda něco. Atmosféra opravdu hustá, les, noční můry, sníh a ta zatracená vesnička, to všechno má něco do sebe, představivost dílo dokonala.
Oproti Lindertové si dokážu představit, že již bylo cíleno na starší čtenáře, bude-li mít další kniha danou vzestupnou tendenci, co se kvality týče, nepochybuju, že Šardická napíše něco ještě lepšího než je Ignis Fatuus, ze kterého jsem v době psaní komentáře absolutně unešen :) Těšim těšim!

Knižní novinky (39. týden)

20.09.2020

Ocenění knihy (1)

2020 - HumbookAwards (Česká kniha roku - 2. místo)

Kniha Noci běsů v seznamech