Odvaha přehled

Odvaha https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534153/bmid_odvaha-65f02a730cf58.jpg 4 37 37

Je odvaha říct ano, nebo je odvaha říct ne? Mladá Židovka Ada si svůj život po válce představovala jinak. Byla nucena odejít z vysněné školy, stará se o nemocnou matku a zjišťuje, že komunisté mají s jejím původem stejný problém, jako měli nacisté. Když se jí naskytne příležitost svůj život změnit za cenu morálního selhání, stojí před těžkou volbou. Má říct ano a žít, jak chce, nebo říct ne a uchovat si čest? A má vlastně v té šílené době nad svým osudem nějakou moc?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odvaha. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

janeonthemove
dnes 5 z 5

Historický román z pera Markéty Lukáškové? To chceš! Kniha, která nejde odložit - to je ODVAHA.

Pojďte se seznámit s mladou Židovkou Adou a zažijte dva různé příběhy, které ukazují, jak by celý případ skončil kdyby se hrdinka příběhu rozhodla vydat cestou A, a jak by dopadl, kdyby se vydala cestou B.

Četla jsem od Markéty všechny knížky, ale tahle se teda hned dostala na první místo. A mám k tomu ještě několik dotazů a postřehů, které si zatím nechám pro sebe - než si to taky přečtete.

jahlina
včera 5 z 5

Ačkoliv jsem se s podobným nápadem, kdy máme možnost vyslechnout si dvě verze příběhu, nesetkala poprvé, hodně mě tento koncept baví. Styl psaní Markéty Lukáškové mi sedí, a i když se tentokrát vydala do jiných kulis než obvykle, čtivost zůstala. Četla jsem opět jedním dechem.


okeey
předevčírem 5 z 5

Knihu naprosto vystihuje věta zmíněná na zadní straně knihy : ,,Je odvaha říct ano, nebo je odvaha říct ne?" Protože okolo toho se točí celá kniha a samozřejmě není všechno zlato, co se třpytí.
Pár desítek stránek mi trvalo než jsem se do knihy začetla, následně už mě ale příběh vtáhl a nepustil až do konce. Období po 2. světové válce a jedna Ada, která si svůj život představovala lecjak, ale bohužel s nemocnou matkou dřou bídu s nouzí, najednou se jí ale naskytne příležitost, která se (asi) neodmítá?
Syrová, promyšlená a velice čtivá je Odvaha od Markéty Lukáškové, nenechte si ujít!

všechny komentáře

Související novinky (2)

Žebříček nejprodávanějších knih (20. týden)

23.05.2024


Holly, Stříbrné hrdlo a další knižní novinky (20. týden)

12.05.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Odvaha v seznamech

v Právě čtených12x
v Přečtených48x
ve Čtenářské výzvě5x
v Knihotéce57x
v Chystám se číst211x
v Chci si koupit67x
v dalších seznamech2x