Odvaha přehled

Odvaha
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542899/bmid_odvaha.png 4 688 688

Mladá Židovka Ada si svůj život po válce představovala jinak. Byla nucena odejít z vysněné školy, stará se o nemocnou matku a zjišťuje, že komunisté mají s jejím původem stejný problém, jako měli nacisté. Když se jí naskytne příležitost svůj život změnit za cenu morálního selhání, stojí před těžkou volbou. Má říct ano a žít, jak chce, nebo říct ne a uchovat si čest? A má vlastně v té šílené době nad svým osudem nějakou moc?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odvaha. Přihlašte se a napište ho.

rodak
08.12.2024 5 z 5

Perfektní námět,skvěle napsané.Rozdělení příběhu Ano Ne knize celkově přidalo na atraktivnosti.Byla to těžká doba ty padesátky.

Kubikuli
04.12.2024 5 z 5

Shltnuto v kuse, během pár hodin. Moc pěkná knížka. Čtivá, zajímavý námět a velký palec nahoru za jednu otázku, která nám nabídne dvě různá řešení jedné situace. Vzhledem k věku autorky nemá cenu rozebírat detaily a nesrovnalosti, které se měly odehrát v roce 1953. O tom by lepší knihu napsal jen ten, kdo tu dobu opravdu prožil.

v_haklova
01.12.2024 4.5 z 5

Markéta Lukášková píše neuvěřitelně čtivě. Odvahu, stejně jako i předchozí autorčiny knížky jsem nemohla odložit, dokud jsem nedočetla.
Pojetí a rozdělení příběhu na dvě poloviny se mi líbilo a ač nemám ráda otevřené konce, tady mi to vůbec nevadilo. Zatím určitě moje nejoblíbenější knížka od autorky!

10 nejčtenějších knih (září)

15.09.2024

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2024)

02.09.2024

10 nejčtenějších knih (srpen)

15.08.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Lidé jsou tak zvyklí hledět na špičky vlastních bot, že jakmile se někdo zadívá opačným směrem, vyvolá rozruch.

Kniha Odvaha v seznamech