Oidipús vladař přehled

Oidipús vladař
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479557/bmid_oidipus-vladar-Pq6-479557.png 4 677 677

Jedno ze stěžejních děl antického dramatu, které patří mezi Sofoklovy tzv. thébské hry.

Literatura světová Divadelní hry
Vydáno: ekniha , Městská knihovna (Praha)

Οἰδίπους Τύραννος, -429

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oidipús vladař. Přihlašte se a napište ho.

felixrr
03.10.2024 4 z 5

Strhující, kratičká tragédie patřící k antickým klasikám. Rozhodně není špatná, ale Antigona je propracovanější a zanechala ve mně o dost větší dojem.

molknihomol
27.07.2024 5 z 5

Tragédii jsem přečetl téměř jedním dechem a dodnes ji považuji za jednu z nejlepších, kterou Sofoklés kdy napsal. Jeden z velkých plusů knihy je překlad, který knize dává autentičnost.

kozlík24
09.06.2024 5 z 5

Přečteno kvůli povinné četbě.
Kniha mě vlastně příjemně překvapila (jako skoro každá povinná četba :-). Příběh je sice známý, ale zajímavý a přitom kniha není zbytečně dlouhá a nemá pasáže, které nic neříkají. Dokonce mi ani nevadilo, že je kniha psaná ve verších a zastaralým jazykem - díky ubíhajícímu ději mi to ani nepřišlo. Konec je sice předem jasný, ale i tak mě bavilo sledovat, jak se chudák Oidipús postupně dozvídá pravdu.

Bez obav, Démon lidství a dalších 1 990 eknih zdarma

15.03.2023

36 nových eknih zdarma ke stažení

25.08.2021

Proto nikdy netvrďte, že je šťastný člověk ten, kdo svůj konec nepoznal - nikdy, dokud nevíte, že z té cti a slávy své také šťastný konec vzal!

Kniha Oidipús vladař v seznamech

v Přečtených1 178x