Orgie v chomoutu přehled

Orgie v chomoutu
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525789/bmid_orgie-v-chomoutu-6549459fafe1e.jpg 4 73 73

Jste nezadaný mladý muž, který žije bohémským, až zhýralým životem. Uprostřed noci vám u dveří zazvoní dva policisté se zatykačem. Nechápete proč. Nevzpomínáte si, že byste se dopustili něčeho nekalého. Před vazbou vás může zachránit jediné – nechat se odvézt do vesnice v lese, kde už je všechno připraveno k svatbě, k vaší svatbě, a pojmout za manželku ženu, kterou vůbec nepoznáváte. Ona se těší, těší se i její početné prapodivné příbuzenstvo. Usmívají se, ale záhy začnou cenit zuby které umějí pořádně kousat. Carlton Mellick III, inspirován Procesem Franze Kafky, nabízí další ze svých groteskních dobrodružství, tentokrát s lehkým odkazem k románu Zbouchnul jsem Satanovu dceru (tajemná žena se znenadání přihlásí jako partnerka nic netušícího mladíka, který dosud vedl spokojený staromládenecký život) a povídce „Strašidelná vagina“ (bizarní výprava do končin, kam se člověk běžně nepodívá). Orgie v chomoutu nejsou romantická komedie, jde spíš o vztahovou dystopickou noční můru rozebírající věci, z nichž leckterému muži bude tuhnout krev žilách. Tohle byste opravdu nechtěli... celý text

Literatura světová Horory Erotika
Vydáno: , Carcosa

Handsome Squirm, 2012

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Orgie v chomoutu. Přihlašte se a napište ho.

filmokniholik
25.10.2024 3 z 5

Je to fajn bizárek, ale oproti Magořině nebo Plyšákokalypse tomu zhruba v půlce dojde dech, všechno se totiž představí a příběh už jen předvídatelně dojíždí na volnoběh. Přečtení nelituju, ale Orgie jsou pro mě zatím nejslabší Mellickův počin.

Morbidus
10.09.2024 3 z 5

Asi nejtemnější věc, jakou jsem od autora četl. Ono to asi bude i tím, že příběh si tentokrát bere inspiraci v románu Proces od Franze Kafky (přičemž můj vztah k jeho dílu zůstává nadále rozpolcený). Musím ovšem uznat, že absurdní tón Mellicka i Kafky zde vzájemně ladil a první polovina knihy se vyvíjí zajímavě. Někde za půlkou už jsou ovšem karty víceméně vyložené na stole, mnoho nových se neodkryje a konec je prakticky povinné dopovězení příběhu. To bohužel vede k postupnému poklesu napětí, který nemá šanci zachránit sebevětší množství erotiky.
Už podle obálky i názvu se dá soudit, že nepůjde o četbu pro puritány a text nebude šetřit intimnostmi. Ale kniha jde ještě dál a v podstatě popisuje extrémistickou totalitu, kde je rodina na prvním místě - a zejména pak děti. V tomhle ohledu kniha odvádí skvělou práci a popisuje dystopický systém, který své oběti sežere zaživa. Hlavního hrdiny mi bylo chvílemi až líto a určitá má část s touto knihou víceméně souzní; výsledné pocity čtenáře se tady nejspíše budou silně lišit podle toho, jaká je míra jeho individualismu.
Knihu bych doporučil čtenářům, kteří už mají od Mellicka něco málo načteno.

eltondo
05.09.2024 3 z 5

(SPOILER) Takový žánr (bizarro fiction) jsem zatím ještě nečetl. Možná proto mi začátek připadl naprosto fascinující. Pak ale přišlo - v podstatě už nic. Žádné vyvrcholení, zvrat a rozuzlení. (I když místo slova "vyvrcholení" bych měl použít spíš odborný pojem "krize", protože vyvrcholení je vlastně podstatou zbytku knihy :)
Prostě hned zkraje po bizarní svatbě se manžel dozví, že prostřednictvím sexu bude celý "vstřebán" jako výživa plodů, které v sobě nosí jeho těhotná manželka. No a tak se i stane :/

Ledová kolébka, Odstín smrti a další knižní novinky (49. týden)

03.12.2023

Jedním z nejhorších aspektů zatýkání je, že vám policisté nikdy nedovolí navštívit záchod, bez ohledu na to, jak hodně se vám chce, bez ohledu na to, jak dlouho vás hodlají zdržovat.

S manželstvím se pojí oběti.

Před implantáty dám vždycky přednost malým prsům.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Orgie v chomoutu v seznamech