Lidožrout (2004) | Databáze knih

Lidožrout přehled

Lidožrout
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26465/lidozrout-26465.jpg 5 89 89

Ota Fink série

Rok 1956, severní Čechy, Ota Fink se snaží vyřešit záhadnou smrt v zoologické zahradě. Obětí je krásná ošetřovatelka Jindřiška a podezřelých mnoho...

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lidožrout. Přihlašte se a napište ho.

Dixiii
06.09.2024 5 z 5

Ota Fink a případ ze Severních Čech z padesátých let. Vyšetřovaní protkané vlídností, humorem a českými reáliemi. Suma sumárum dobře napsaná detektivka, co se četla sama. Nic víc nepotřebuji.

Česneksmedem
01.01.2023 5 z 5

Když jsem si pročítal čtenářské výzvy na rok 2023 a došel k číslu 11, tak jsem měl jasno bude to nějaký díl s Otou Finkem. Vybral jsem si Lidožrouta a opět se skvěle bavil, i když musím uznat, že to rozhodně není nejveselejší díl. Určitě však stojí za druhé přečtení.

faba
30.11.2022 4 z 5

Druhý díl života Otakara Finka. Tak fungoval svět v severních Čechách. Sice jsem ho ještě nezažil, ale moc se nezměnil za deset let co jsem začal brát trochu rozumu.
Skvělá detektivka, humor, zaplivané hospody (kam jsem chodil tátovi pro pivo), i jmenované Teplice, kde jsem žil :-)
Příběh mnohem lepší, než první díl a závěr, za ten by se nemusel stydět i renomovaný autor, což vlastně JV je...
Budu pokračovat v dalších procházkách minulostí.

Kniha Lidožrout v seznamech

v Mé knihovně51x