Otevřený svět poznání - série pečlivě vybraných poznatků, které potřebuješ vědět nejen do školy přehled
neznámý - neuveden
Stručný výtah anglické encyklopedie 365 Otázek a odpovědí.
Pro děti a mládež Encyklopedie
Vydáno: 2015 , Educa PrintOriginální název:
365 Questions and Answers
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Otevřený svět poznání - série pečlivě vybraných poznatků, které potřebuješ vědět nejen do školy. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Otevřený svět poznání - série pečlivě vybraných poznatků, které potřebuješ vědět nejen do školy v seznamech
2001 | Bible |
1997 | Epos o Gilgamešovi |
2013 | Z rodinné kroniky Lady Fuckingham |
1986 | Píseň o Rolandovi |
2003 | Béowulf |
Kromě toho že je tato kniha poněkud zdiskreditovaná tím, že ji dealeři prostřednictvím školy nutili žactvu aby "si ji zakoupili za výhodnou cenu", je mi nesympatická i provedením. Část o vesmíru je zbytečně obsáhlá a řeší některé termíny se kterými se vůbec nepotkáte - pokud tedy nezkoumáte problematiku do hloubky.
Navíc celý styl knihy je strašně nahodilý - abyste si z ní něco vzali, musíte ji přečíst od začátku do konce, protože otázky/odpovědi jsou sice v kategoriích Země a vesmír, Divy a objevy světa a Lidské tělo, ovšem jinak jsou řazeny stylem "na co jsem si zrovna vzpomněl/a", takže na jedné straně najdete třeba Kdo objevil telefon? + Co je Údolí monumentů a Kdo vytvořil Diovu sochu. A co mne ještě zarazilo: když došlo na kontaktní čočky, uvedli jen vynález plastových. To je podle mne vytrhávání vynálezů z kontextu.