Paganiniho smlouva přehled
Lars Kepler
Detektiv Joona Linna / Joona Linna série
V lodní kajutě je nalezena utonulá dívka, která se vůbec nenamočila v moři, ale její plíce jsou plné slané vody. Na lustrovém háku v prázdné místnosti bez nábytku, na který by bylo možné se postavit, se houpe oběšenec. Jak tahle záhadná úmrtí souvisejí s nelegálním obchodem se zbraněmi a s Paganinim, jenž prý svého hudebního mistrovství dosáhl díky paktu s ďáblem? Druhý díl detektivní řady s komisařem Joonou Linnou vypráví opět nezaměnitelný hlas celé série Pavel Rímský.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2015 , OneHotBookOriginální název:
Paganinikontraktet, 2010
Interpreti: Pavel Rímský
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paganiniho smlouva. Přihlašte se a napište ho.
Mám ráda severské detektivky, zde jsem se musela dobrou polovinu knihy trochu přemáhat ve čtení, ale druhá polovina mě vtáhla víc do děje a už to jelo. Myslím, že ještě dám šanci dalšímu dílu.
Kepler mě nadchl a Paganiniho smlouva také. Nádherně komplikovaný a tajemný psychothriller, který mě bavil od začátku do konce.
Kniha Paganiniho smlouva v seznamech
v Přečtených | 7 276x |
v Knihotéce | 1 471x |
napětí švédská literatura tajemství severské krimi psychologické thrillery švédské detektivkyAutorovy další knížky
2011 | Hypnotizér |
2013 | Písečný muž |
2015 | Stalker |
2012 | Svědkyně ohně |
2018 | Lazar |
Jako poslední letošní knihu jsem zvolil: Paganiniho smlouvu od: Larse Keplera, protože jsem dostal chu´t na něco ostřejšího s dobrou zápletkou. Bylo to výborné čtení, ale půl hvězdičky ubírám za wau efekt, který se moc nekonal. Od poloviny knihy je přibližně známo, proč se vraždí a konec to jen potvrdil bez většího závěrečného zvratu. Jinak to ale bylo výborné čtení a přesto jsem s napětím očekával konečné vyústění. Začátek ten byl přímo pětihvězdičkový a spojitost mezi vraždami byla perfektně vysvětlena. Nosné téma také realistické a výborné a zápletka také výborná, plus je i za odkrytí soukromí hlavních postav. Brutalita jedenkráte tak menší než díl: Hypnotizér, takže tentokráte to pro mne byla brnkačka. O knize: Na jedné opuštěné lodi je nalezena mrtvá žena sama a její plíce jsou plné mořské vody, ale nikde jinde na jejím těle ani na oblečení se nenachází stopy po mořské vodě. Přesto patolog oznámí svůj verdikt, že se žena utopila. O pár dní později je nalezen oběšenec v místnosti, která má vysoký strop, a která postrádá nábytek, či židli, přesto prohlásí komisař Joona Linna, že se jedná o sebevraždu a má pravdu. Souvisí spolu tato úmrtí? Pakliže ano, co bylo jejich spojovacím článkem? Na to bude muset komisař Joona Linna přijít. Neobejde se bez pomoci Sagy, která je ze speciální jednotky. Jedno je opravdu jisté, policie v čele s komisařem Joonou Linnou se dostane do bodu, kdy zjistí, že existují smlouvy, které neruší ani smrt. Určitě tuto knihu doporučuji jako výbornou detektivku s velmi zajímavým nosným tématem a výbornou zápletkou, takže detektivkáři, pozor! Je zde severské duo Lars Kepler a pokud jste od něj nic nečetli, tak to napravte. Určitě budete spokojeni. :-) Na závěr bych chtěl poděkovat všem knižním přátelům za knižní inspiraci a jejich komentáře, recenze. Moc vám všem děkuji. :-)