Dokud dýchám přehled

Dokud dýchám
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500947/bmid_dokud-dycham-Swn-500947.jpg 4 133 133

Pamatuj na smrt série

Po strašlivých loňských událostech to vypadá, že v městečku Tišiny konečně nastal klid. Jen Adam si stále dělá starosti o svého mladšího bratra Martina, který se izoloval od zbytku světa. Pak ale na stěnu jejich domu někdo napíše rudý výhružný vzkaz a pachatel se podepíše jako sériový vrah, který Adama před třinácti lety unesl. Zároveň se v sousední vesnici ztratí malá holčička, a zatímco po ní Adam s kamarády zkoušejí pátrat, je v místním parku nalezeno tělo studenta Jakuba. Adam zjišťuje, že oběť by mohla mít spojitost s loňskými vraždami. Ale jakou? Pachatel je přece po smrti, tak kdo stojí za tak hrůzným činem? Na povrch vyplouvá nejedno temné tajemství, které mělo zůstat skryto Pokračování young adult thrilleru Pamatuj na smrt.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dokud dýchám. Přihlašte se a napište ho.

Kopretina_aku
09.09.2024 4 z 5

V tomto díle ubíhal děj sice pomaleji a nemělo to takový spád a akčnost, ale co mě zarazilo, to bylo velké množství osamělých mladých duší, které trpí pocitem bezcennosti a odstrčenosti. Ještě teď mě z toho svírá a mrazí.

kolacky
17.07.2024 5 z 5

Puberťáci jsou obecně vichrem života zmítaní, a což teprve když je mezi nimi psychopat. Jeden dva úchylové a Tišina v hrůze zamyká dveře a není se čemu divit. Četlo se to dobře, stejně jako první díl, a určitě stejně jako bude třetí, protože tohle, přátelé, nemůže být konec.

Ristridin
16.05.2024 4 z 5

Kniha byla obecně lepší než ta první (autorova úplná prvotina), u které jsem měl některé výtky. Zde už bylo naštěstí znát, že se Novotný trochu vypsal a kniha tím netrpěla. Ubylo i zbytečných vulgarismů.
Samotný děj byl pomalejší, ale budoval napětí. Návrat mezi známé postavy a rozšíření jejich osobností je příjemné.
Závěr a rozuzlení naopak trochu rychlé, ačkoliv originální. Celou dobu jsem neměl nápad, kdo bude ten zlý v pozadí, nebyly žádné náznaky. Hezky se to ale vysvětlilo. Předpokládám, že autor napíše časem ještě třetí díl.

Mapa z listí a další knižní novinky (15. týden)

09.04.2023

Kniha Dokud dýchám v seznamech