Pětatřicet skvělých průvanů přehled

Pětatřicet skvělých průvanů
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165038/bmid_petatricet-skvelych-pruvanu-O21-165038.jpg 4 9 9

Humor povídek M.Horníčka – i při odhalování falše a absurdity v našich životech – vyniká laskavostí pohledu a zjevnou poetizací skutečnosti. Autora provokují zaběhané stereotypy, jednoduchá, černobílá vidění světa. Staví proti nim báječnou vynalézavost, bohatě hýřivou invenci, ohňostroj nápadů a především umění vidět věci a jevy, které mnohdy již okoralý zrak nás ostatních nevidí. Právě tyto vlastnosti Horníčkových povídek, které se zde dočkaly prvního knižního vydání, zajišťují autorovi nepřehlédnutelné místo v poměrně košaté plejádě českých autorů humoristické literatury.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pětatřicet skvělých průvanů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

anonymní.Ilja
28.12.2021 5 z 5

Titulní povídka této knihy je jednou z mých nejoblíbenějších povídek ze všech, které jsem kdy četl. František Nepil o Horníčkovi píše krásně ve své knize "Dobré a ještě lepší jitro", že to není komik a přesto dokáže pobavit a poveselit víc než kdejaký komik, že není klaun a přesto dokáže lidí rozesmát. A má pravdu.

rasputin
16.02.2014 4 z 5

Nejsem na povídky. Sotva se začtu už je konec. O to horší pak je, když se začtu do krásných slov pana Horníčka a za pár stránek to končí. Ale jeho slova zanechají stopu v mé duši a každá ta jeho povídka nutí člověka přemýšlet. Nejvíce mne oslovila povídka, po níž je celý tento soubor pojmenován, tedy "Pětatřicet skvělých průvanů".


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pětatřicet skvělých průvanů v seznamech

v Přečtených18x
v Doporučených2x
v Knihotéce33x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit2x