Bouře mečů přehled

Bouře mečů
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/196067/bmid_boure-mecu-80G-196067.jpeg 5 3592 3592

Z pěti uchazečů o trůn je jeden mrtvý, další upadli v nemilost, a boj, v němž se bez skrupulí uzavírají nová spojenectví a ruší se stará, zuří nemilosrdně dál. Moc rodu Lannisterů hrozivě silí, avšak Tyrion trpí stále většími ústrky od své intrikánské sestry, krutého otce i zkaženého sadistického synovce. Robb Stark je nucen bránit mladé království proti zuřivosti Greyjoyů, kteří chtějí Sever zabrat pro sebe. Divocí vytáhli zpoza Zdi a spolu s nimi i Jiní, stále silnější. O celý kontinent dál se vydává na válečné tažení Daenerys se svými draky. Každý podniká odhodlanou výpravu za své vítězství, a všichni dohromady halí svět do temné bouře mečů, která je však pouhou dětskou šarvátkou proti válce mezi silami dobra a zla, jejíž hrozba se blíží…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bouře mečů. Přihlašte se a napište ho.

Polinius
15.12.2024 5 z 5

Tady do toho autor hodně šlápnul a mnoho postav padá k zemi a poprvé se kniha nějak výrazně odlišuje od seriálu - Catelyn ,,žije".
Kdybych nevěděl do čeho jdu, tak mě některé zvraty vystřelí z bot ven.
Je mi líto některých smrtí ale chápu že některé postavy nejsou napořád a že odehrály svou roli a neměli co už říct a jen by se opakovaly.

boxas
27.11.2024 5 z 5

Je třeba si zvyknout na styl vyprávění, tak jak nám ho předkládá George R. R. Martin. Pomalé pasáže, podrobně popisující politické intriky, přírodní scenérie, jednotlivé postavy a jejich historii najednou jakoby nic vystřídá nečekaný, velice dynamický zvrat, kde krev teče proudem a ti, které jsme si stačili oblíbit, umírají.
Jakmile si však na tento autorův styl zvyknete, jste ztraceni a dožadujete se dalších a dalších pokračování.

hungryreader00
15.11.2024 5 z 5

Zatím nejlepší díl. Hlavy padají jedna za druhou a konec příběhu téměř každé postavy je naprostý mindblown! Valar morghulis!

Knižní novinky (21.5. - 3.6.)

21.05.2018

Ocenění knihy (1)

2001 - Locus Awards (Best Fantasy Novel)

Kniha Bouře mečů v seznamech

v Přečtených5 675x