Bouře mečů přehled
George R. R. Martin
Píseň ledu a ohně série
Třetí díl cyklu Píseň ledu a ohně zastihuje přeživší hrdiny v překotných událostech. Název knihy Bouře mečů doslova a do písmene vystihuje vražedné tempo, v němž George R. R. Martin pokračuje ve svém vyprávění. Královská vybíjená pokračuje, a i když rod Starků nadále drží sever, nad Robbem se stahují mračna, a také jeho sourozence čeká nejedna těžká zkouška. Tyrion stále obtížněji manévruje mezi intrikami vlastní sestry, která větří příležitost rodu Lannisterů na ovládnutí Západozemí. Zdivočelí se odhodlají překročit Zeď a Jon Sníh učiní závažná rozhodnutí. A Daenerys? Krom krmení rostoucích draků musí posbírat armádu, jež jí pomůže znovu dobýt její dědictví – všech Sedm království. Epické vyprávění s desítkami jednajících postav se díky seriálu HBO stalo nejúspěšnější fantasy ságou od dob Pána prstenů. Na celém světě má miliony nadšených fanoušků, kteří netrpělivě čekají na každé pokračování. Píseň ledu a ohně vychází v novém překladu a úpravě.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno:Originální název:
A Storm of Swords, 2000
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bouře mečů. Přihlašte se a napište ho.
![Polinius Polinius](https://www.databazeknih.cz/img/users/11_/110023/m_110023-ofa.jpg?v=1459855097)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tady do toho autor hodně šlápnul a mnoho postav padá k zemi a poprvé se kniha nějak výrazně odlišuje od seriálu - Catelyn ,,žije".
Kdybych nevěděl do čeho jdu, tak mě některé zvraty vystřelí z bot ven.
Je mi líto některých smrtí ale chápu že některé postavy nejsou napořád a že odehrály svou roli a neměli co už říct a jen by se opakovaly.
![boxas boxas](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/15699/m_boxas.jpg?v=1730547927)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Je třeba si zvyknout na styl vyprávění, tak jak nám ho předkládá George R. R. Martin. Pomalé pasáže, podrobně popisující politické intriky, přírodní scenérie, jednotlivé postavy a jejich historii najednou jakoby nic vystřídá nečekaný, velice dynamický zvrat, kde krev teče proudem a ti, které jsme si stačili oblíbit, umírají.
Jakmile si však na tento autorův styl zvyknete, jste ztraceni a dožadujete se dalších a dalších pokračování.
Knižní novinky (21.5. - 3.6.)
21.05.2018
Ocenění knihy (1)
2001 -
Locus Awards
(Best Fantasy Novel)
Kniha Bouře mečů v seznamech
v Přečtených | 5 702x |
v Mé knihovně | 1 638x |
magie středověk rytíři králové války pomsta bitvy Locus Poll Award (ocenění) hrdinská fantasy zfilmováno – TV seriálAutorovy další knížky
2000 | ![]() |
2017 | ![]() |
2019 | ![]() |
2014 | ![]() |
2015 | ![]() |
Děj třetího dílu ságy se ke čtenářům blíží nesen na vlnkách potoků krve. Autor se rozhodl, že je třeba ujistit čtenáře v tom, že by si měli budovat vřelý vztah k jednotlivým postavám krajně opatrně, protože si v jeho knihách nemůže být žádná figura jistá svým osudem. Tady už jsem si byl jistý, že jsem větším fanouškem předlohy než seriálu.