Náhodne grófkou přehled
Valerie Bowman
V láske sa nič nedeje náhodne. Sedem dlhých rokov čakala lady Cassandra Monroeová na muža svojich snov napriek tomu, že vedela o jeho plánovaných zásnubách s pochabou sesternicou Penelope. Keby tak mohla zaujať jej miesto! Svojej šance sa chopí vo chvíli, keď si ju jej vysnívaný pomýli s Patience Bunburyovou, fiktívnou kamarátkou, ktorú si sesternica vymyslela, aby sa vyhla spoločenským povinnostiam vrátane stretnutia so svojím nastávajúcim. Obetovala by čokoľvek, aby sa aspoň na chvíľu ocitla po jeho boku, a tak sa pustí do hry s neistým koncom. Kapitán Julian Swift po víťazstve nad napoleonskými vojskami pri Waterloo a návrate domov ani trochu netúži po manželskom zväzku, ktorý mu pred rokmi dohodli rodičia. Najmä po tom, keď sa náhodou zoznámi s tajomnou Patience Bunburyovou, krásnou, vtipnou, nezávislou a vášnivou dámou. V hlave mu však máta aj Cass, mladá priateľka, s ktorou si celé roky na vojne písal a do ktorej sa na diaľku zamiloval. Situácia sa zamotáva a zúfalý Julian dokonca uvažuje o odchode do Francúzska...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2016 , Ikar (SK)Originální název:
The Accidental Countess, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Náhodne grófkou. Přihlašte se a napište ho.
O trochu slabší něž první díl, ale jinak se mi to líbilo. Teď už jen čekám, až se vrátí třetí a čtvrtý díl této série.
Knížka se mi celkem líbila, ale ze začátku tam bylo mnoho mužských postav, což mi dělalo problém se v nich zorientovat (vzhedem k tomu, že někdy byly nazvány pouze jménem a jindy jen příjmením). Hlavní hrdinové této série mi nebyli příliš sympatičtí, ale těším se na další knihu Dáma v modrém..
Kniha Náhodne grófkou v seznamech
2017 | Nečekaně vévodkyní |
2018 | Dáma v modrém |
2020 | Neodolatelný ničema |
2021 | Lokaj a já |
2017 | Náhodně hraběnkou |
Kupodivu se mi to celkem líbilo, určitě víc než první díl. V rámci žánru je to asi ok, jinak je kniha předvídatelná a plná klišé.