Posledné želanie přehled

Posledné želanie
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460051/bmid_posledne-zelanie-ueP-460051.jpeg 5 6837 6837

Zaklínač série

1. díl >

Prvá poviedková kniha Posledné želanie je skvelým úvodom do ságy o zaklínačovi Geraltovi z Rivie. Bielovlasý zaklínač, majster meča a umenia zabíjať, má v živote len jeden cieľ a obživu – zbavovať svet príšer. Odveké zaklínačské umenie chráni ľudstvo pred tými najodpornejšími stvoreniami. Na svojej dlhej púti však Geralt zistí, že zlo sa často ukrýva práve v ľuďoch, intrigách a nenávisti. Zaklínač si preto vždy vyberá cestu rozumu a snaží sa v sebe zadusiť akékoľvek city. Nie vždy sa mu to však darí.... celý text

Literatura světová Povídky Fantasy
Vydáno: ekniha , Lindeni

Ostatnie życzenie, 1993

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Posledné želanie. Přihlašte se a napište ho.

Jessybelle
31.12.2024 5 z 5

Jelikož ji čtu až po přečtení všech dílů (krom Bouřkové sezóny), tak mi to krásně dotvořilo celkový obraz. Ani jsem netušila, jak moc mi Zaklínač chyběl. Za mě jedna z top sérií vůbec.
Doporučuji.

Lucienne05
31.12.2024 5 z 5

Výborné uvedení do života zaklínače a budoucího děje. Povídky se mi líbily, nenudila jsem se. Návaznost se dala za mě časem pochopit. Já jsem spokojená se vším a těším se na další knihy.

Awča
30.12.2024 4.5 z 5

Pěkná kultovní fantasy.
Jednotlivé povídky jsou vlastně variacemi na pohádky, líbila se mi panna a netvor.
Hru jsem nehrála a seriál jsem neviděla, mám to ale v plánu.

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)

04.09.2022

Knižní novinky (10. týden)

06.03.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Rytíř bez jizvy je kokot, a ne hrdina.

Lidé si s oblibou vymýšlejí nestvůry a hrůzy. Sami si pak připadají méně odporní... Pak je jim nějak lehčeji u srdce. A lépe se jim žije.

Jazva je pre rytiera čestná pamiatka, dôkaz cti a slávy... Rytier bez jazvy je obyčajný chuj, nie rytier.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Posledné želanie v seznamech

v Přečtených10 772x