Poslední aristokratka (2019) | Databáze knih

Poslední aristokratka přehled

Poslední aristokratka
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419916/mid_posledni-aristokratka-3Jx-419916.jpg 4 6482 6482

Aristokratka série

1. díl >

František Antonín hrabě Kostka z Kostky je potomek šlechtického rodu, žijící v New Yorku. Po pádu komunistického režimu se s americkou manželkou Vivien a dcerou Marií (III.) vrací do Čech, aby převzal rodové sídlo. Kromě zámku „zdědí“ hraběcí rodina i personál: zpátečnického kastelána, hypochondrického zahradníka a kuchařku, která si ráda cvakne a občas to přežene. Chudobný navrátilec, krkolomně navazující na slavný rodokmen, emigrantství, místní zemitost, zámek jako konkurenceschopná atrakce, kníže Schwarzenberg, zpěvačky Cher a Helenka Vondráčková, to jsou motivy, z nichž autor, profesí kastelán, upředl sérii panoptikálně komických situací. V deníku Marie III., posledního potomka rodu, nenajdete sex, násilí, vraždy ani hluboké myšlenky. Má jedinou ambici: pobavit čtenáře!... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední aristokratka. Přihlašte se a napište ho.

Taufa
02.01.2025 5 z 5

Kniha se mi velice líbila. V knize je mnoho vtipných příhod a postav. Je to opravdu příjemná česká oddychovka. Autor je vnímavý a vtipný. Vtipy jsou vždy na reálných základech. Oproti filmu je vtipným momentů minimálně trojnásobek a těším se na další díly!! Doporučuji! 5/5!

Damonka12
14.12.2024 3.5 z 5

Od knihy jsem dostala přesně to, co jsem chtěla, vtipnou a čtivou oddechovku. Jako průvodkyně jsem se v některých situacích našla a prostředí mi bylo dost blízké. Někdy ale byla kniha už trochu moc. :D

Rapeh
12.12.2024 2 z 5

Kniha mi byla doporučena jako vtipná sexy a zajímavá. Bohužel ani jedno jsem v knize nenašla.

50 nejčtenějších knih roku 2020

26.12.2020

50 nejčtenějších knih minulého roku (2019)

27.02.2020

10 právě čtených knih v listopadu

15.11.2019

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Ocenění knihy (1)

2012 - Cena Miloslava Švandrlíka