Posvátná a léčivá bylinná piva přehled

Posvátná a léčivá bylinná piva
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489538/bmid_posvatna-a-leciva-bylinna-piva-rhm-489538.jpg 5 7 7

I piva, stejně jako ostatní alkoholické nápoje, započala na úsvitu dějin své společné putování s člověkem jako spojenci, kteří pomáhali otevírat brány podsvětí a léčili neustále ohroženou smrtelnou tělesnou schránku. Podávání bylin – fermentovaných do podoby piva – patřilo už před tisíciletími do repertoáru bylinných léčitelů. Nejinak tomu bylo i v keltské Anglii, odkud pochází většina receptů obsažených v této knize. Publikace je určena i těm, kteří se o vztah mezi člověkem a kvašením zajímají, poslouží však především lidem, které zvědavost, směřující k oblasti piva, dovede až k realizaci tohoto prastarého nápoje. V knize je přes sto receptů na výrobu historických druhů bylinných piv a medoviny.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Volvox Globator
Originální název:

Sacred herbal healing beers


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Posvátná a léčivá bylinná piva. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

Perkonamel
26.11.2023 5 z 5

Úžasná knížka. Jsem nadšený z části o historii,o medu a různých receptech. Podle knihy jsem vařil nejeden recept, několik se mi jich nepovedlo, ale to spíše mou vinou. Jsem nadšený, takových knih bych ocenil vícero.
Zřejmě nejsem pivař klasický, konzumní, většinový, ale alternativec. Kniha mne bavila, od začátku do konce.

afinabul
07.10.2019 5 z 5

Toto je tak inšpirujúca kniha. Autor si dal dostatočnú prácu s vysvetlivkami a návodmi, prekladatelia s dodatkami. Je nádherné to čítať, a ak naozaj pochopíte, čo vlastne čítate tak o včely, vres, slad, kvasinky ... budete mať väčšiu starosť, ako o Grétku.
PS - Pre budúce generácie: V roku 2019 vznikla móda - korporácie a vlády sa "vzdali" profitu, aby jedno dievčatko, podporované mainstreamom, vedcami falšujúcimi údaje o globálnych teplotách, bankami zdvihli dane plebsu a luze.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Posvátná a léčivá bylinná piva v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených9x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech1x