Pozlacená přehled

Pozlacená
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541124/bmid_pozlacena.jpg 3 111 111

Zlatá klec série

1. díl >

Zlaté podlahy, zlaté zdi, zlatý nábytek, zlaté oblečení. Ve Výšezvonu, hradu v mrazivých horách Šestého království, je ze zlata všechno. I já – Auren. Král Midas mě zachránil a slíbil, že mě bude navěky milovat. Nabídl mi ochranu a já mu za to věnovala své srdce. Drží mě ve zlaté kleci jako svého mazlíčka, aby mě ochránil před monstry a nepřáteli. Jenže vše, čemu jsem o Midasovi a jeho lásce věřila, byla nejspíš lež. Chtěla bych utéct někam pryč… Co když na mě ale ve světě venku čeká něco mnohem horšího?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Gild, 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pozlacená. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (31)

alexvera
15.09.2024 3 z 5

Hlavní hrdinka Auren patří k Midasovi odjakživa. Zachránil ji a prakticky si z ní udělal svého mazlíčka, má to ale háček. Auren je díky jeho moci celá zlatá a pro všechny ostatní kromě krále nedotknutelná. Své dny tráví zavřená v jedné z mnoha klecí po celém paláci (který je celý zlatý, jak jinak) a je nucena pozorovat královi radovánky s královskými klisnami (ehm..). Naštěstí celá kniha není jen o téměř barbarském sexu, ale dojde i na poměrně rychlé zvraty, překotný útěk z paláce, zajmutí piráty i objevení něčeho o čem si všichni mysleli že neexistuje!

Jsem rozpolocená, příběh mě bavil ale nemám potřebu si knihu přečíst podruhé. Vím že se jedná jen o úvod celé série, ale něco tomu chybělo. Brala bych, kdyby Auren byla krapet průbojnější a né tak tragicky odevzdaná. Také mi šíleně vadilo slovní spojení "královské klisny"..

Annabelle
15.09.2024 4 z 5

Na Pozlacenou mě velmi dlouho lákaly videa na TikToku, když jsem se dozvěděla, že má vycházet v českém jazyce, hodně jsem se na tento netradiční příběh s králem Midasem těšila. Věděla jsem, že se bude jednat o lehce oddechové erotické fantasy a přesně to jsem poté od knihy dostala a možná proto jsem ji dočetla na jeden zátah.
 
Příběh krásné zlaté Auren, která je zavřená v obrovské průchozí kleci, protože zlatá kůže je zkrátka unikát a král Midas se o svou favoritku velmi bojí a rozhodně nedovolí nikomu, aby se ji dotkl. Na druhé straně je tu král Midas, který ale najednou nemá problém svou cennou klisnu předat na jednu noc sousednímu králi výměnou za určitou pomoc. Tím začíná příběh erotiky, údajné lásky (spíše Stockholmského syndromu), nebezpečí a hledání sama sebe. Tohle zkrátka není taková klasická prvoplánová romantika.
 
Postava Auren mi ze začátku úplně nesedla, stejně jako přesladký Midas, ale postupem času jsem k ní nalezla cestu a doufala, že se vymaní ze své klece a svých povinností. Nejvíc se mi ale líbila poslední třetina knihy, kde se objevily další zajímavé postavy, které ovlivnily Aurenino vnímání světa, a i když zlatá klec může být sebe zlatější, stále to bude klec.
 
Dívala jsem se, že některé recenze na první díl nejsou úplně dobré, ale mně se kniha opravdu líbila, protože to byla přesně taková jednoduchá oddechovka, což jsem očekávala a zkrátka mi sedla a četla se mi velmi dobře. Možná mě mrzí, že jsme tu nedostali pořádné seznámení se světem, ve které se příběh odehrává, některé erotické scény byly i dosti brutální a oslovení klisna (a další) jsem začala nesnášet už v půlce knihy, ale přesto všechno se mi příběh moc líbil a už teď se těším na druhý díl, kde se příběh rozproudí naplno.


Áňa 998
15.09.2024 3 z 5

Pozlacená je knihou, u které se recenze trochu rozcházejí, někdo je nadšený a někdo ne. Já byla zvědavá, kam se zařadím, ale taky mě strašně nalákala obálka, která je opravdu krásná. Balíček mi přišel zároveň krásně zabalený, a já se mohla pustit od čtení.
.
Nebudu lhát, prvních pár stránek jsem nechápala. Máme tu krále Midase, který si vydržuje několik konkubín, kterým říká klisny. Ale pak má i svoji oblíbenkyni, svého zlatého mazlíčka, Auren. A když myslím zlatého, tak opravdu zlatého. Auren byste se asi na první pohled lekli.
.
Na to, že je kniha docela bizarní, tak se četla překvapivě dobře. Tomu dost pomohla i hlavní postava Auren, která mi sedla. Ale pak tu byl Midas, ten mi neskutečně lezl na nervy a já mu nevěřila absolutně nic. Za mě fakt ošklivá postava.
.
Kniha utíkala rychle, ale cca v polovině jsem se malinko zasekla. Pak se tempo opět rozjelo a i děj nabral temnější spád. Tím narážím na jednu spicy scénu, která se zvrhla do brutálního násilí. Takže pokud jste slabší povahy, na tohle pozor.
.
V knize najdete krásnou mapu, ale také hezké grafické zpracování začátku kapitol.
.
Po dočtení jsem zjistila, že se jedná o začátek šestidílné série, takže si nechávám hvězdičkový prostor.
.
Za mě zajímavý nápad, jsem zvědavá, čeho se od Auren ještě dočkáme, a třeba ještě na Midase změním názor. Pokud máte rádi ostřejší romantasy, zkuste Pozlacenou.

všechny komentáře

Související novinky (2)

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2024)

02.09.2024


Pozlacená, Všemi smysly a další knižní novinky (30. týden)

21.07.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pozlacená v seznamech

v Právě čtených12x
v Přečtených132x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce123x
v Chystám se číst203x
v Chci si koupit64x
v dalších seznamech5x

Autorovy další knížky

2024  67%Pozlacená
2024  0%Třpytivá
Skrýt reklamy