Příběh z dolního města na řece přehled
Jasunari Kawabata
Hlavním hrdinou milostného příběhu z poválečného Tokia je student medicíny, jehož život ovlivňují tři dívky.
Literatura světová Romány
Vydáno: 1984 , VyšehradOriginální název:
川のある下町の話 / Kawa no aru šitamači no hanaši, 1962
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příběh z dolního města na řece. Přihlašte se a napište ho.
„Kdybych byla dítě, které spadlo do řeky a strhl je proud, kdybys tam třeba skočil a zachránil mě…,“ Tamiko zmlkla. „Možná že každá zamilovaná žena je stržena proudem a tone.“
Pořád jsem si myslela, že čtu červenou knihovnu..tedy spíš růžovou, jako ty sakury, které Japonci tak milují..ale závěr mě probral. Hlavní postavy příběhu hledají lásku, každý po svém, každý jinak a každý je postaven před nutnost volby a kompromisu. Zamilovala jsem si hlavně ženské postavy, to asi byl autorův záměr, je jich tam dost a všechny jsou krásné. Jošimicu, Jošimicu, kde bys byl, kdybys je kolem sebe neměl...
Doporučuji milovníkům pomalých a hlubokých příběhů. Mně tenhle dlouho nepůjde z hlavy. Konec je otevřený-můžeme snít..
Kniha Příběh z dolního města na řece v seznamech
2002 | Hlas hory |
1969 | Pět japonských novel |
1988 | Tanečnice z Izu a jiné prózy |
1984 | Příběh z dolního města na řece |
1971 | Spiace krásavice |
Lyrický, přesto poutavý příbeh napsaný jemným, vycizelovaným stylem, jakým to umí jenom Japonci. Kniha se mi líbila víc než autorův známější román Hlas hory.