Vražda na Velký pátek přehled

Vražda na Velký pátek
https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/6780/mid_vrazda-na-velky-patek-iXo-6780.jpg 4 221 221

Alberta Talleyová, matka dvojčat, byla brutálně zavražděna na Velký pátek roku 1950. Spolu s tělem objevila policie také spoustu krvavých otisků rozesetých po celém bytě. Otisky patřily jejím synům a ti také byli ze zločinu obviněni. Dávného případu se ujímá Christine Bennettová, přitažlivá mladá žena, která polovinu svého života strávila v klášteře. Nyní je čerstvě zproštěna svého slibu čistoty a stěhuje se do domu, který jí odkázala její teta. Christine je přesvědčena, že dvojčata jsou nevinná a chce je očistit… Ovšem jestli to nebyli oni, kdo jejich matku před čtyřiceti lety zavraždil, kdo to tedy byl? Podaří se jí odhalit, kdo spáchal tak odporný zločin právě v ten nejsvětější den?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Motto

The Good Friday Murder, 1992

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražda na Velký pátek. Přihlašte se a napište ho.

maximus13
19.06.2024 4 z 5

Chtěl jsem si dát nějakou kratší detektivku a výběr se mi opravdu povedl. Díky menšímu rozsahu stran nebyl děj zbytečně natáhlý se zbytečnými bočními linkami. Prostě rovnou na věc. Co mě však vyloženě iritovalo, bylo neskutečné množství pravopisných chyb. To tu knihu před vydáním nikdo ještě jednou nepřečetl a nezkontroloval pravopis?

Satyrka
19.05.2024 4 z 5

Moc mě mrzí, že jsem tuhle knížku nemohla číst víc v kuse. Četla jsem ji deset dní, ale jenom protože jsem na četbu měla hrozně málo času. Při každé příležitosti jsem po ní ale sahala.
Pokud se o detektivce dá říct, že je oddychová, pak bych tak určitě označila Vraždu na Velký pátek. Četla se dobře, hlavní postava, bývalá jeptiška, je velmi sympatická postava, a moc se mi líbila, což se mi u hlavních postav moc nestává. Sice zde nebylo moc překvapujících zvratů a šokující závěr jako je u novodobých krimi, ale to mi ve výsledku vůbec nevadilo. A protože čtu spíše ty novodobé krimi, tak to pro mě byla příjemná změna. Chris má zajímavou minulost, ale zase ne temnou jako čítám v těch novějších. Navíc se mi moc líbilo, že příběh byl spíše o obětech vraždy než o samotném vrahovi. A taky to, jak (skoro) všichni byli milí a příjemní, což opět v porovnání s novějšími krimi, není úplně běžné.
Rozhodně si chci sehnat všechny díly a přečíst celou sérii a doporučuji, když chcete něco klidnějšího, ale zároveň v tomto žánru.

Luigi1
19.04.2023 4 z 5

Spojení jeptišky a detektivky se povedlo

Kniha Vražda na Velký pátek v seznamech