Prípad čínskeho zvona přehled

Prípad čínskeho zvona
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21853/bmid_pripad-cinskeho-zvona-gvY-21853.jpg 5 250 250

Příběhy soudce Ti série

< 6. díl >

Kto zavraždil a znásilnil Círy Nefrit, pôvabnú dcéru chudobného mäsiara? Aké tajomné sily v budhistickom chráme Bezhranicného milosrdenstva pomáhajú až dosial neplodným manželkám bohatých manželov priviest na svet vytúžených dedicov? Pomôže kostra nájdená pod tažkým zvonom odhalit dalšie zlociny bohatého, bezohladného obchodníka Lin Fana? To sú hlavné otázky, na ktoré musí nájst odpoved sudca Ti v románe Prípad cínskeho zvona. Kedže protivníci sú neobycajne bezcharakterní a prefíkaní, nebude to lahká úloha.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

The Chinesse Bell Murders , 1958


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prípad čínskeho zvona. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (36)

Lina_S
04.05.2024 5 z 5

Můj zatím nejlepší soudce Ti!

babystar
23.04.2024 4 z 5

Nestárnoucí detektivní příběh ze středověké Číny. Spravedlivý a vynalézavý soudce Ti vyřeší případ znásilnění a vraždy dcery řezníka, případ podvodu v klášteře, z něhož si samozvaný opat udělal "reprodukční kliniku" a případ krevní msty. Vzhledem k tomu, že autor byl orientalista, tak věřím, že prostředí a život lidí v těchto fiktivních příbězích se přibližuje realitě cca 15. stol. Příběhy plynou poklidně. Soudce Ti jedná promyšleně a systematicky (i když jeho pomocníci ani čtenáři nemusí chápat, proč tak činí) a po dramatickém vyvrcholení vždy svoje myšlenkové pochody a postupy podrobně vysvětlí. Jsou to příběhy pro ty, co mají rádi detektivky, ale ne krváky.


alabra
01.01.2024 5 z 5

V tomto díle ukazuje autor soudce Ti jako vyzrálého zkušeného vyšetřovatele, který se nebojí jít do předem zdánlivě prohraných bitev a využívá zde postupy, které udivují i jeho nejbližší spolupracovníky, aby dosáhl závěrečného kréda: spravedlnost nad lidský život, i když sám odchází z tohoto souboje zničený a rozvrácený lidskou ničemností. Skvělá kniha.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Prípad čínskeho zvona v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených371x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených15x
v Knihotéce148x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech3x