Psí srdce | Sobaččije serdce přehled

Psí srdce | Sobaččije serdce
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153277/psi-srdce-sobaccije-serdce-153277.jpg 5 8 8

Jazyková úroveň: Pokročilí Psí srdce je jedna z nejtajemnějších a nejskandálnějších knih 20. století. Ač byla napsána roku 1925, poprvé mohla v Rusku vyjít až roku 1987. V Sovětském svazu tato knížka neměla šanci spatřit světlo světa, přesto se text ilegálně šířil v samizdatu a lidé jej četli tajně doma po nocích, i když jim za to hrozil přísný až fatální trest. Kniha je prodchnutá ostrou satirou a jadrným humorem, které u čtenáře vyvolávají současně smích i slzy. Autor zde předpověděl vývoj ruské společnosti na několik desetiletí dopředu a její poselství je i teď stále živé. Dvojjazyčná úprava vydání vám pomůže ve zdokonalení jazykových znalostí ruštiny. Gramatické poznámky, slovníčky a jazykové koutky vám osvětlí veškeré nejasnosti. Přiložené CD obsahuje celý text namluvený rodilým mluvčím. Atmosféra doby, ruských reálií a příběhu je navíc dokreslena hudbou na akordeon.... celý text

Literatura světová Novely
Vydáno: , Edika

Собачье сердце, 1965

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Psí srdce | Sobaččije serdce. Přihlašte se a napište ho.

Vidlička
29.10.2024 4 z 5

Bulgakovovi samozřejmě pět! Ale jednu hvězdičku musím srazit za srandu si dělání ze čtenáře, kdy je text krácen na české straně, ale v originále je ponechán v původním znění/délce. To si s tim zas někdo dal teda práci v nakladatelství...
Jinak oceňuju jazykový koutek za každou kapitolou a vysvětlující poznámky pod čarou. Konkrétně tahle knížka je hotovou studnicí velmi lidových hlášek!

ViktorieMars
16.05.2024 5 z 5

Kniha absolutně neskutečná. Nádherná satira na sovětského člověka, přečtena jedním dechem.

InaPražáková
09.01.2019 5 z 5

Velmi hezké vydání s vloženými výkladovými oddíly a množstvím poznámek na každé stránce. Text krácen málo a s citem, český překlad vychází z plného vydání, takže se občas česky lze dozvědět i to, co se v ruštině nevešlo. Z opačné strany (protože jsem nevydržela a před koncem jsem si novelu dočetla česky v původním rozsahu) je zajímavé vidět, co v překladu zmizí, ať je sebelepší.

Kniha Psí srdce | Sobaččije serdce v seznamech