Říkanky malovánky přehled
neznámý - neuveden
Tato knížka je určena malým dětem a jejich rodičům. Obsahuje padesátku říkánek, jejichž námětem jsou zvířátka a květinky a to, co dělají. Jejich kratičké příběhy jsou vyjádřeny rýmovaným slovem a zároveň malovaným obrázkem. Říkánky jsou zčásti tradiční a známé, zčásti zbrusu nové. Malovánky jsou zcela nové a vytvořila je mladá ilustrátorka Eva Švrčková. Vše je v této knížce uspořádáno tak, jak to děti mají rády, tak, aby to bylo v souladu s dětskou představivostí. Stačí otevřít kdekoliv, vstoupit do dětského světa a potěšit se slovem i obrázkem ...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Říkanky malovánky. Přihlašte se a napište ho.
Stále si myslím, že i velmi malé děti mají dost rozumu na to, aby při poslechu těchto říkanek dokázaly samy odhalit tu spoustu nepravd a neuvěřitelností. Takže malá ukázka:
SKÁKAL ZAJÍC
1997 | Epos o Gilgamešovi |
2013 | Z rodinné kroniky Lady Fuckingham |
1986 | Píseň o Rolandovi |
2003 | Béowulf |
Přepsaná klasická říkadla. Tohle se podle mě moc nepovedlo, ty básničky se nedají číst, jak je to absolutně bez rytmu. Obrázky jsou hezké, kdyby básničky autorka nechala v původním znění, udělala by lépe. Vážně se mi to špatně četlo.