Říkej tomu, jak chceš přehled

Říkej tomu, jak chceš
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541953/bmid_rikej-tomu-jak-chces.jpg 4 445 445

Můžou dobré úmysly omluvit špatný čin? Contemporary hit od autorky bestselleru Dopisy ztraceným. Rob býval populárním hráčem lakrosu, ale pak jeho otce chytili při zpronevěře a teď je z něj vyvrhel. Po tátově nepovedeném pokusu o sebevraždu se o něj navíc musí Rob s mámou starat. O Maegan si všichni myslí, že je snaživka, ale i ona má řadu tajemství a problémů. Když spolu Rob a Maegan během matematického projektu skončí ve dvojici, nejsou právě nadšení – vždyť toho o sobě navzájem dost slyšeli. Brzy ale zjistí, že mají víc společného, než kdy tušili.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Call It What You Want, 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Říkej tomu, jak chceš. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (106)

Teri_P
předevčírem 5 z 5

Tohle mi tak upřímně chybělo. Po Dopisech ztraceným, které jsou vážně moje srdeční záležitost, mi vždycky dlouho trvá než se dostanu k další knize od téhle autorky. Mám asi strach, ze mě něčím zklame. Každopádně je to vždycky právě naopak a já z toho mám tak upřímnou radost, ze si tu po dočtení tak sedím a je mi fakt smutno, že už je to zase pryč.
Miluju autorčin styl psaní, miluju jak citlivě a laskavě umí popsat rozvíjející se city i pocity, miluju tu opravdovost i částečnou syrovost. Já to prostě miluju..celý - od první stránky po tu poslední ve všech třech případech.

Luigi1
21.07.2024 5 z 5

Kniha mě mile překvapila dobře se četla


evismaior
20.06.2024 4 z 5

(SPOILER) 75% - "Máma vždycky říká, že bychom se před otázkami neměli schovávat. Když se lidi na něco zeptají, tak je zajímá odpověď. Na rozdíl od lidí, kteří se ani nezeptají a už soudí."
Po Dopisech ztraceným a Na co slova nestačí jsem měla vysoká očekávání, ale tentokrát ten wow efekt nebyl takový, na jaký jsem od autorky zvyklá. Možná to bylo hlavními hrdiny, jejichž životní problémy mi nepřišly až tak poutavé (Maegan se nemůže vzpamatovat z hrozného průšvihu, kdy jí celá škola nadává do podvodnic, protože kvůli jejímu opisování musela danou zkoušku opakovat celá třída, a navíc zklamala tatínka policajta. Rob má zase otce na plínách poté, co si neúspěšně prostřelil hlavu po aféře se zpronevěrou, kvůli které navíc přišlo o peníze dost Robových známých, kteří navíc Roba podezřívají, ž eo tom věděl), možná to bylo tím, že vedlejší postavy byly tradičně výborně zvolené a dějotvorné, ale autorka už to ke konci moc nezvládla a řadu rozehraných linek ukončila prakticky jednou větou (Maeganina sestra Samantha a její románek s ženatým profesorem zakončený těhotenstvím, či kamarádka Rachel a její sympatie nevzbuzující přítel Drew. Robův bývalý kamarád Connor, syn despotického obchodního partnera Robova otce, který se z hajzla nějak zázračně rychle přetaví v klaďase, jenž se postaví dokonce vlastním rodičům, chudý Owen, jehož matka kvůli Robově otci přišla o peníze, knihovník London) anebo možná i tím, že mi některé zápletky nepřišly příliš uvěřitelné (Rob nenávidí otce za to, že okradl lidi, a sám začne krást byť s jakousi pomatenou vidinou Robina Hooda? Nevím.). Nějak jsem tentokrát ani necítila tu chemii mezi hlavními hrdiny.
Ale jsou tu pořád ty mistrně zvládnuté dialogy, kdy žádná věta není jen vycpávka za účelem prodloužit knihu, ale posouvá vývoj hrdinů i děje dopředu. Ta kniha prostě nemá hluchá místa, někam směřuje a ubírá se tam logicky navazujícími kroky. A to je ve většině běžné beletrie, která se dnes považuje za bestsellery, málem nevídaná věc. Od autorky si určitě přečtu i další věci.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (47. týden)

21.11.2021


Citáty z knihy (6)

„Lidi mají hrozně rádi, když najdou slabší článek, díky kterýmu si můžou připadat nadřazeně. St. 131


„Jenom proto, že má v něčem pravdu, ještě neznamená, že má pravdu ve všem. Člověk může mít pravdu a zároveň se chovat jako blbec. s. 285


„Jedna volba neurčí celou tvoji budoucnost s. 320


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Říkej tomu, jak chceš v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených554x
ve Čtenářské výzvě69x
v Doporučených65x
v Knihotéce238x
v Chystám se číst233x
v Chci si koupit88x
v dalších seznamech7x