Ročenka přehled
Holly Bourne
Jak najít svůj hlas? Jak se zamilovat? Jak říkat pravdu? Středoškolačka Paige Vickersová, která pracuje pro školní noviny, je na vylhané příběhy zvyklá. Patří mezi ně třeba řeči o tom, jak je nejpopulárnější spolužačka Grace úžasná. Jenže to je lež. Jak Laura přebírá kluky jiným holkám. To je taky lež. A jak je její vlastní rodina dokonalá. I to je ale… lež. Teď populární Grace a její kamarádky vybírají do chystané ročenky ty „nejlepší středoškolské příběhy“. Jenže tyhle příběhy nejsou jen vylhané, jsou toxické! Page už má lží plné zuby. S pomocí Elijaha, jediného kluka, který ji kdy chápal, je odhodlaná povědět všem pravdu. A asi tím dostane pár lidí na kolená.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2021 , Slovart (ČR)Originální název:
The Yearbook, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ročenka. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Od té doby co ji Ruby opustila, nemá Paige žádné kamarády a snaží se být neviditelná. Jediné, co dělá a čeho by si mohl někdo všimnout, je to, že do každé knihy ze školní knihovny napíše jen jedno slovo: EXISTUJU.
Ale pak se všechno změní. Paige totiž najde v knize stejný vzkaz, jako píše ona, napsaný červenou propiskou. A tak začne po červené propisce pátrat a po čase se spolu setkají v kavárně.
Červenou propiskou je jeden kluk z maturitního ročníku jménem Elijah. Stanou se z nich velmi dobří přátelé a po čase možná i něco víc. Ročenka se také zmiňuje o šikaně ve škole a Paiginým otci. Každý den Paige a její matka vyčkávají, v jaké náladě přijde otec domů. Její otec je zlý člověk, na matku je stále naštvaný a Paige ignoruje. Pokud přijde v dobré náladě, tak je vše v pořádku. Ale pokud ne… bude to velmi zlý a dlouhý večer. Jednou, když Paigiini rodiče přijdou domů a netuší, že Paige je doma, Paige slyší dokonce úder a házení vánočními ozdobami.Když sejde dolů, otec na ni začne řvát, že ji stejně nikdy nechtěli.
Na konci Paige odejde bydlet ke svojí tetě Polly a dá se s Elijahem dohromady, zároveň ale ví, že ji její rodiče nemají rádi.
BOŽÍÍÍÍ!
Knižní novinky (47. týden)
21.11.2021
Kniha Ročenka v seznamech
studenti první láska romantika střední školy vztahy kamarádi pro dospívající mládež (young adult)
2020 | Jsme všichni sněhové vločky? |
2021 | Místa, kde jsem plakala |
2017 | Už jsem normální?!? |
2019 | A jak se vám líbím teď? |
2020 | To se může stát jen ve filmu |
Byť je příběh určen primárně jiné cílové skupině, než jsem já, jsem moc ráda, že jsem si ho přečetla a velice brzy se pustím do autorčiny další knihy. Kniha mě hodně zasáhla a jen tak ji z hlavy nevymažu. Velké, opravdu velké doporučení l.
Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků